Judd Trump s-a calificat, marți seară, în semifinalele turneului invitațional Champion of Champions, după o evoluție prin care a demonstrat, o dată în plus, că este în mare formă. Englezul a debutat la fel ca și deținătorul trofeului, Neil Robertson, cu un “whitewash”, 4-0 în fața lui Stuart Bingham, iar mai apoi a reușit cinci break-uri de peste 100 de puncte în victoria cu 6-3 în fața lui David Gilbert, cel care îl eliminase anterior pe campionul mondial din 2005, Shaun Murphy (4-2).
"Asul din pachet" a pășit apăsat în Marshall Arena din Milton Keynes, încheind ziua cu șase break-uri de peste 100 de puncte. După ce în fața lui Bingham a punctat în topul “centuries” cu un 119, Trump a deschis duelul cu Gilbert cu un break de 103 puncte, însă după ce s-a văzut condus cu 2-1 a apăsat cu adevărat accelerația, reușind alte patru break-uri mari, de 117, 112, 107 și 138 de puncte.
Trump a egalat astfel recordul pentru cele mai multe break-uri de peste 100 de puncte reușite într-un meci disputat în sistem “primul la 6”, record ce îi aparținea lui Fergal O'Brien, care reușise cinci “centuries” în fața lui Barry Hawkins, într-o victorie cu 6-5 de la Campionatul Regatului Unit, în 2016.
British Open
Mark Selby, victorie la British Open! "Bufonul din Leicester" a închis meciul cu un "century"
ACUM 2 ORE

Trump spune că nu este încă în formă maximă

Deși rezultatul pare să îl contrazică pe finalistul de anul trecut al turneului, Judd Trump a declarat, marți seară, că nu simte că ar fi atins încă forma sa maximă. "Nu cred că am arătat cel mai bun snooker al meu, dar break-urile au fost consistente. A lipsit un pic de intensitate. Dar, în general, când reușești multe break-uri de peste 100 de puncte, simți că joci mai bine decât o faci în realitate. De aceea, pe final, de fiecare dată când ajungeam la masă, simțeam că voi pune multe puncte pe tabelă. Însă la început eu câștigam – iar el era jucătorul mai bun. Sunt foarte mulțumit de felul în care am terminat meciul", a declarat Judd Trump.
Englezul în vârstă de 31 de ani va reveni în arena sâmbătă, pentru duelul din semifinale, acolo unde se poate întâlni cu Ronnie O’Sullivan. Judd Trump este neînvins în ultimele 10 finale jucate în turneele de puncte în ultimii doi ani, însă la turneul Champion of Champions a fost învins de două ori în ultimul act: de Ronnie - în 2014 și de Neil Robertson – anul trecut.

Meciurile de miercuri de la Champion of Champions:

  • Mark Selby - Luca Brecel
  • Kyren Wilson - Stephen Maguire
British Open
Judd Trump și Mark Selby, în turul 3 la British Open! "Coșmarul" lui Ronnie a ieșit în turul secund
ACUM 9 ORE
British Open
Ronnie O’Sullivan, recunoscut drept cel mai bun din istorie! Ce a decis meciul cu Ursenbacher
IERI LA 13:54