Mark Allen (34 ani) a câștigat, duminică seară, finala Champion of Champions, 10-6 în fața deținătorului titlului, Neil Robertson, reușind patru break-uri de peste 100 de puncte. Astfel, nord-irlandezul a reînnodat după doi ani seria victoriilor în circuitul profesionist, asigurându-și și un cec în valoare de 150.000 de lire sterline într-o săptămână în care jocul său a fost strălucitor.
“Pistolul” Allen nu mai câștigase un trofeu din decembrie 2018, când se impunea la Openul Scoțian, în același an în care a triumfat și la Masters.

Mark Allen, victorie la Champion of Champions

Snooker
John Higgins, în semifinale la Mastersul de la Hong Kong! Scoțianul a trecut dramatic de Judd Trump
ACUM 15 ORE
Finala de duminică a început spectaculos, cei doi finaliști reușind fiecare câte un“century”. Mark Allen a deschis cu un break de 101 puncte, iar răspunsul lui Robertson a fost un 121 ce avea să rămână cel mai mare break al finalei. Prima sesiune a stat, per total, sub semnul echilibrului, tabela înregistrând egalitate de două ori (1-1 și 4-4), însă nord-irlandezul a avut în permanență inițiativa, nelăsându-și adversarul să treacă vreodată în avantaj.
Sesiunea decisivă a început de la scorul de 5-4 în favoarea lui Allen, Robertson fiind însă în avantaj la break-urile de peste 100 de puncte, 3-2. Dincolo de jocul cu numărul 13, cedat de nord-irlandez după o ratare la bila galbenă, Mark Allen s-a descătușat, defilând spre victorie cu break-uri de 119, 70 și 105 puncte.
"Să învingi jucătorii #1, #2 și #3, la rând, în drumul spre un trofeu important – iată pentru ce suntem noi aici, de fapt. Ar fi putut fi un scor mult mai strâns, pentru că Neil a lăsat impresia că nu ratează nimic la masă. Lovitura de siguranță mi-a mers bine", a declarat Mark Allen, la final. Acesta a indicat mai departe cheia succesului său.
"Am fost la câteva bile de eliminare în primul meci, contra lui Donaldson (un posibil 4-2), cred că am făcut exact ca Stephen Maguire la Tour Championship: m-am gândit că nu îmi merit locul și am ajuns în cele din urmă să câștig. Neil, Ronnie, Judd și (Mark) Selby fac să pară că e simplu să câștigi, deși nu este deloc așa. Când câștigi în fine un trofeu, simți că merită toate înfrângerile din lume!", a concluzionat Allen.
Snooker
Trofeul Marius Ancuța Classic a fost câștigat de Mario Păun
ACUM 17 ORE
Snooker
Ronnie O'Sullivan, lovitura anului în snooker! Fanii Eurosport au ales cel mai tare moment din 2022
04/10/2022 LA 05:22