Judd Trump și Mark Allen își dispută ultimul loc în finala turneului invitațional Champion of Champions. Dacă liderul mondial se impune, atunci fanii snookerului se vor delecta cu o rejucare a meciului pentru trofeu de anul trecut, câștigat de manieră spectaculosă de Neil Robertson, în joc decisiv, în fața lui Trump.
Mark Allen ajunge la duelul cu Trump după ce a reușit marea surpriză, joi seară, învingându-l pe Ronnie O'Sullivan, scor 6-3. "Racheta" a condus 3-2 în duelul din faza sferturilor de finală, însă Allen, fost câștigător al Masters-ului, a dat startul revenirii cu un break de 104 puncte, câștigând mai departe toate frame-urile disputate. Meciul rămâne însă memorabil pentru un veritabil război între Ronnie și Allen, pornit în jocul cu numărul nouă - ultimul al meciului, de la faptul că englezul s-a plâns arbitrului că adversarul se mișcă în aria sa vizuală în timp ce încearcă să execute lovitura. Demonstrativ, sextuplul campion mondial a încetinit exasperant de mult loviturile, până la intervenția arbitrului: "Nu e necesară o dezbatere. Putem reveni la snooker?".
Mark Allen i-a răspuns lui O'Sullivan la masa de joc, evadând cu victoria, dar și la interviul de după meci, acuzându-l, direct, de tactici de intimidare și bullying. "Nu aveam de gând să cedez nimic în fața lui Ronnie. Este un excelent jucător de snooker. Din punctul meu de vedere, este chiar cel mai mare din istorie. Dar era într-o poziție lipsită de confort. Nici nu știu exact ce tot spunea. Că stau în aria lui vizuală, că mă mișc în scaun pe lovitura lui. Nu mi-a trebuit decât să aud ce mi-a spus Marcel (n.r. - Eckardt, arbitrul meciului): că nu am greșit cu nimic. Dar nu aveam de ce să cedez, când știam că am dreptate. Nu cedez când face măgării. Ronnie încearcă să intimideze oamenii în arenă, iar eu nu mă las impresionat. E bullying ceea ce face el", a transmis Mark Allen.
German Masters
Surpriză uriașă la Mastersul German! Neil Robertson, eliminat în primul tur de Ricky Walden
ACUM 4 ORE

Replica lui O'Sullivan: "Știu toate tertipurile!"

Ronnie O'Sullivan și Mark Allen nu s-au salutat la finalul meciului, iar nord-irlandezul a concluzionat: "E nebunie! E cel mai bun din istorie din punctul meu de vedere, dar se trage în jos prin ceea ce face uneori și ceea ce spune."
O'Sullivan, care recent a dezvăluit că uneori simte nevoia să își inventeze un dușman pentru a se monta, a explicat incidentele din punctul său de vedere: "Când te foiești așa... parcă ești un amator la clubul de snooker. Încerci să îl destabilizezi pe adversarul tău. Mi-am spus că nu voi executa lovitura până când nu te așezi cum trebuie în scaun. Dar când să lovesc, începea să tragă de logo. Am 45 de ani, le-am trăit pe toate, știu toate tertipurile. Sunt într-o fază în care vreau să mă bucur de joc".

Robertson, aproape să își apere trofeul Champion of Champions

Deținător al trofeului, Neil Robertson este la un pas să își apere coroana, după ce l-a învins, sâmbătă, în joc decisiv în prima semifinală de la Milton Keynes pe Mark Selby (scor 6-5).
Australianul a reușit break-uri de 68, 100, 141, 121 și 54 de puncte pentru a câștiga semifinala. De partea cealaltă, Selby a reușit două break-uri de câte 137 de puncte și un 131, însă deși a avut inițiativa în meci până la 4-4, nepermițându-i niciun moment lui Robertson să preia conducerea, pe final a fost nevoit să se recunoască învins.
German Masters
Mark Williams a făcut spectacol la Mastersul German, dar a fost învins în primul tur de Zhao Xintong
ACUM 9 ORE
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
IERI LA 14:33