UPDATE: Luni seară, australianul Neil Robertson a obținut a doua sa victorie la ediția 2020 a Champion of Champions, 6-4 în fața chinezului Ding Junhui. Deținătorul trofeului a reușit singurele break-uri de peste 100 de puncte ale meciului (139 și 104), încheind ziua inaugurală cu patru "centuries" și cel mai mare break de până acum. Robertson va reveni la masă vineri, pentru semifinala în care se poate întâlni cu Mark Selby, Stephen Maguire, Luca Bracel sau Kyren Wilson.
Știrea inițială: Sezonul de snooker continuă în această săptămână, la Milton Keynes, cu un turneu invitațional - Champion of Champions, după trei turnee de puncte. Jucătorii se înfruntă pe un tablou eliminatoriu de 16, pentru un premiu în valoare de 150.000 de lire sterline.
Neil Robertson câștiga ediția precedentă, reușind un break de 137 în jocul decisiv al finalei cu Judd Trump. Duelul celor doi a fost unul memorabil, asezonat cu opt break-uri de peste 100 de puncte, snooker de cea mai bună calitate și dramatism pe măsură.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
Australianul a fost în formă execlentă și la startul ediției 2020, reușind două break-uri de peste 100 de puncte în primele două jocuri (101 și 115) și un "whitewash" în fața lui Jimmy White.
Deși turneul Champions of Champions programează partide în format scurt în runda inaugurală, Ding Junhui a reușit o răsturnare de scor respectabilă în fața lui John Higgins. Printr-un break de 111 puncte, scoțianul se desprinsese la 2-0 pe tabelă, însă deși fusese condus tot meciul, Ding a reușit să câștige jocul decisiv, asigurându-și un loc în meciul pentru semifinale, de diseară, împotriva lui Neil Robertson (ora 21:00).

Champion of Champions: tot ce trebuie să știi despre turneul acestei săptămâni

La Champion of Champions, 16 jucători se înfruntă pentru unul dintre cele mai consistente premii ale sezonului. Pe fiecare secțiune de tablou, meciurile din primele două tururi se dispută în aceeași zi, astfel încât primele patru zile de întreceri stabilesc fiecare câte unul dintre semifinaliști.
Ronnie O'Sullivan este jucătorul cu cele mai multe trofee câștigate (3) în istoria turneului. John Higgins, Shaun Murphy și Neil Robertson sunt ceilalți jucători de pe tabloul ediției 2020 care au câștigat în trecut titlul Champion of Champions.
Meciurile din primul tur se dispută în sistem "cel mai bun din 7 jocuri" (primul la 4), apoi sferturile și semifinalele se dispută în sistem "cel mai bun din 11 frame-uri" (primul la 6), în timp ce finala se dispută în sistem "cel mai bun din 19 jocuri" (primul la 10).
Champion of Champions, tabloul ediției 2020:
  • Neil Robertson (#1) - Jimmy White 4-0
  • John Higgins - Ding Junhui 3-4
  • Kyren Wilson - Stephen Maguire - miercuri, 4 noiembrie
  • Mark Selby (#4) - Luca Brecel - miercuri, 4 noiembrie
  • Judd Trump (#3) - Stuart Bingham - marți, 3 noiembrie
  • Shaun Murphy - David Gilbert - marți, 3 noiembrie
  • Mark Allen - Scott Donaldson - joi, 5 noiembrie
  • Ronnie O'Sullivan (#2) - Michael Holt - joi, 5 noiembrie
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36