Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan a câștigat Champion of Champions, dar a fost taxat pentru un gest din finala cu Trump

Nicu Savin

Actualizat 07/11/2022 la 22:43 GMT+2

Ronnie O'Sullivan l-a învins cu 10-6 pe Judd Trump în finala Champion of Champions, un turneu invitațional care aliniază la start toți câștigătorii de turnee din sezonul precedent. "Racheta" a fost taxat aspru de experți, pentru că nu l-a felicitat pe adversar după ce acesta a reușit un break maxim.

Judd Trump (L) of England shakes hands with Ronnie O'Sullivan of England prior to their final match on day seven of 2019 Northern Ireland Open at Waterfront Hall on November 17, 2019

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan este într-o formă de zile mari în acest start de sezon, reușind să cucerească deja două trofee, ambele la turnee invitaționale. După succesul de la Mastersul din Hong Kong, "Racheta" s-a impus și la Champion of Champions, competiție la care au participat toți jucătorii care au câștigat minim un turneu în stagiunea trecută.
Finala a fost reeditarea celei de la Crucible din acest an, adversarul lui Ronnie fiind Judd Trump. Septuplul campion mondial a început perfect, distanțându-se la 6-1. Trump a revenit în joc cu stil, reușind un break maxim în frame-ul 8.
Judd a continuat revenirea și s-a apropiat la 6-7 la un moment dat, dar Ronnie a câștigat următoarele 3 jocuri și s-a impus cu 10-6. A fost al 77-lea turneu câștigat de O'Sullivan în carieră și al 4-lea la Champion of Champions, record al competiției.

Ronnie O'Sullivan, criticat de Stephen Hendry și Ken Doherty

Victoria lui Ronnie la turneul de la Bolton a fost umbrită de un gest greu de explicat al acestuia în timpul finalei. După ce Trump a reușit break-ul maxim, Ronnie nu s-a ridicat din scaun să-l felicite, așa cum se obișnuiește în snooker după asemenea realizări.
Comportamentul "Rachetei" nu a fost trecut cu vederea de experți, care l-au taxat aspru pentru faptul că nici măcar nu l-a aplaudat pe Trump pentru realizarea break-ului de 147 de puncte. Stephen Hendry s-a numărat printre cei care l-au "urecheat" pe Ronnie, spunând că nici el nu se simțea bine când adversarii jucau perfect împotriva sa, dar a avut mereu puterea de a-i felicita.
"Uite, nimeni nu a fost mainemulțumitmai mult decât mine de faptul că adversarii au făcut lucrurile bine împotriva mea.Dar strânge-i mâna tipului. El a făcut un 147, e în finală și tu conduci cu 6-1. A fost incredibil.Când am reușit break-ul maxim împotriva lui a trebuit să-mi strângă mânapentru că era sfârșitul meciului.", a spus Hendry, citat de Daily Mail.
Ken Doherty nu a evitat nici el să-l critice pe Ronnie pentru gestul său de a rămâne în scaun după ce Trump a introdus în buzunar ultima bilă: "A fost un break magnific al lui Judd, unul dintre cele mai bune break-uri maxime pe care le-am văzut. Au fost multe lovituri cu adevărat grele și sub o mare presiune, pentru că era condus cu la 6-1. Am fost puțin surprins că Ronnie nu s-a ridicat și nu i-a strâns mâna lui Judd. Nu a existat nicio reacție din partea lui, parcă ar fi fost doar un frame obișnuit".
Ronnie O'Sullivan se pregătește acum de UK Championship, primul turneu din cadrul Triplei Coroane din acest sezon, care va avea loc săptămâna viitoare, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo