Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Allen a cucerit titlul la Champion of Champions! Judd Trump pierde prima finală a sezonului

Dani Morar

Publicat 20/11/2023 la 10:22 GMT+2

Mark Allen a cucerit titlul la turneul Champion of Champions, grație victoriei cu 10-3 în fața lui Judd Trump. Nord-irlandezul conducea cu un avans liniștitor după prima sesiune de joc și a mai pierdut un singur frame în cea de seară, cucerind primul său trofeu din acest sezon.

Mark Allen, calificare impresionantă în sferturile turneului de la Wuhan

Mark Allen a câștigat turneul de la Champion of Champions, după ce s-a impus cu 10-3 în fața lui Judd Trump, într-un meci încheiat duminică seara.
Allen a început meciul luând primul frame cu un break de 59 de puncte. Judd Trump, campionul de la English Open, Wuahn Open și Openul Irlandei de Nord, a revenit senzațional și a egalat situația cu un century de 123 de puncte.
Trump a avut o perioadă excelentă în snooker, dar chiar și așa nu a putut face față jocului prestat de Mark Allek, care s-a distanțat la 7-2 după prima sesiune, cu breakuri de 63, 137 și 65. Acesta îl mai învinsese pe Trump în 2023, tot într-o finală, la World Grand Prix, scor 10-9.
În jocul de deschidere al sesiunii de seară, Trump s-a apropiat la 7-3, cu un break de 77 de puncte, dar nu a mai opus rezistență în final.
La scorul de 58-16 în următorul joc, Trump a revenit la masă și avea nevoie de două snookere după ce Allen ratase la bila albastră. Trump a reușit unul dintre ele și mai avea 26 de puncte diferență cu 25 rămase pe masă, dar a cedat după ce adversarul său a țintit perfect bila verde de la distanță.
Citește și:

Mark Allen și Judd Trump au vorbit despre finala de la Champion of Champions

S-a terminat 10-3 în favoarea lui Allen, iar după meci, Judd Trump și-a dat seama exact ce nu a funcționat și la ce capitole a fost depășit de noul campion.
"A fost bine în primele frame-uri, dar am ratat prea multe bile ușoare. Nu am jucat bine la siguranță, iar Mark s-a descurcat foarte bine la aceste lovituri. E pe muchie de cuțit, împotriva unui jucător atât de bun trebuie să ai mult control pe bila albă.
A fost o zi dezamăgitoare, dar cred că Mark a fost cel mai bun jucător de la acest turenu, iar de obicei cel mai bun câștigă. A fost un start grozav, un start uluitor de sezon, ceva de vis pentru calendarul meu.Să sperăm că voi mai juca astfel de finale", a declarat Trump.
De cealaltă parte, Mark Allen este fericit deoarece a avut un start slab de sezon, dar a reușit să găsească o formă bună pentru această finală, unde a și cucerit trofeul.
"De asta jucăm, să evoluăm în fața unui public ca acesta și în fața celor mai buni jucători din lume. Este bine că l-am învins, dar știu că se va întoarce. V-aș spune ce cred despre startul de sezon, dar a fost slab. Am fost puțin pierdut, Joe Short nu mai e alături de noi. Eu și tatăl meu am pierdut unul dintre cei mai apropiați prieteni.
Să câștig un turneu de acest nivel, să câștig acest titlu, înseamnă mult și cred că sunt în formă. Am muncit atât de mult să îmi cresc nivelul de joc. Să vin aici și să mă simt în formă e mai important decât orice altceva", a spus și Allen.
Mark Allen, Ronnie O'Sullivan și Neil Robertson sunt singurii jucători care au cucerit de cel puțin două ori trofeul la Champion of Champions.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo