Snooker-ul este unul dintre primele sporturi care revine în prim-plan după pandemia de coronavirus. Championship League este începând de astăzi, 64 dintre cei mai buni jucători din lume urmând să participe.
Pauza de aproape 3 luni va aduce și câteva schimbări care pot fi, mai mult sau mai puțin, anticipate. Colegii de la Eurosport.co.uk au făcut o listă cu 5 lucruri pe care fanii le pot aștepta de la Championship League.

1. Atmosferă atipică

Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
Ultimele 2 zile de concurs de la turneul din Gibraltar au oferit o mostră pentru cum va arăta snooker-ul în perioada următoare. Primul lucru sesizabil va fi atmosfera diferită din jurul turneului.
Championship League se va disputa fără spectatori în tribune și cu reguli stricte de siguranță pentru protejarea celor implicați. Aceste lucruri n-ar trebui însă să afecteze spectacolul odată ce partida va începe. Vor lipsi totuși încurajările fanilor și aplauzele după o lovitură spectaculoasă.

2. Break-uri mari

Poate că fanii snooker-ului vor avea unele dificultăți în a se adapta la meciurile fără public, însă pentru jucători nu este ceva neobișnuit. Championship League are loc din 2008 iar în primii ani avea loc în Crondon Park din Essex și implica doar o masă, tabelă și scaune de piele pentru jucători.
Absența fanilor poate fi și o binecuvântare pentru jucători. Ronnie O'Sullivan numea un meci fără fani ca fiind unul de "snooker în stare pură". Finala Openului din Gibraltar dintre Judd Trump și Kyren Wilson a oferit 4 break-uri de peste 100 de puncte în doar 7 jocuri.
Championship League a oferit de-a lungul timpului nu mai puțin de 9 break-uri de 147 de puncte.

Interviu exclusiv cu numărul 8 mondial, Kyren Wilson

3. Rezultate surprinzătoare

Chiar dacă nu va dura mult până când jucătorii se vor readapta la joc după pauza lungă, majoritatea fiind obișnuiți cu o astfel de pauză pe parcursul verii într-un an normal, formatul turneului încurajează surprizele. Un maxim de 4 jocuri în fiecare dispută garantează acest lucru.
Miza este și una importantă pentru toți jucătorii implicați - pe lângă faptul că este ultimul turneu înainte de Campionatul Mondial pentru aproape toți (primii 8 jucători din clasamentul pe 1 an vor participa la Tour Championship peste o lună) și meciurile oficiale sunt cel mai bun mod de a se pregăti pentru Crucible, miza financiară este și ea importantă după o perioadă în care jucătorii au fost lipsiți de venituri.

4. Cum va arăta viitorul apropiat

Turneul reprezintă și un mic experiment pentru World Snooker Tour. Dacă totul va merge fără cusur la Championship League, autoritățile din acest sport vor știi cum pot să organizeze Campionatul Mondial din acest an. De asemenea, pot regla anumite probleme care pot să apară.
Șansele ca ediția a 44-a a Campionatului Mondial din acest an să se dispute cu public sunt minime.

5. Interes nou

Snooker-ul a atras mereu atenția fanilor, în special în Marea Britanie și China, însă și în România. Absența sportului de la TV a făcut ca Bundesliga să aibă un succes important când a revenit și același lucru se va întâmpla și cu snooker-ul.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2826005.jpg
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36