Astăzi, pe 1 iunie, snooker-ul revine pe Eurosport! Primul turneu după ce sezonul 2020 a fost întrerupt de pandemie este Championship League! 64 dintre cei mai buni jucători din lume luptă pentru premii totale în valoare de 218.000 de lire.
Din păcate, unul dintre jucătorii care nu va participa la turneu este Alexander Ursenbacher. Elvețianul a fost nevoit să se retragă din cauza imposibilității de a călători către Marea Britanie, a anunțat World Snooker Tour.
Locul lui Ursenbacher la turneu va fi luat de către Thor Chuan Leong, un jucător malaezian de 32 de ani aflat pe poziția a 98-a în lume în acest moment.
German Masters
Surpriză uriașă la Mastersul German! Neil Robertson, eliminat în primul tur de Ricky Walden
ACUM 3 ORE
Astfel, Thor se va afla în grupa a 8-a cu Jimmy Robertson, Ben Woollaston și Liam Highfield. Meciurile din această grupă se vor juca sâmbătă, pe 6 iunie, și vor fi transmise de Eurosport. Programul integral al competiției îl puteți vedea aici

Interviu exclusiv cu numărul 8 mondial, Kyren Wilson

Măsuri stricte de siguranță

Ultimul turneu de snooker a avut loc pe 15 martie în Gibraltar când Judd Trump a câștigat finala cu Kyren Wilson, partidă disputată fără spectatori.
Restricțiile stabilite pentru oprirea răspândirii virusului au făcut imposibil pentru majoritatea jucătorilor din circuit să joace sau să se antreneze în această perioadă - doar 10 din primii 128 de jucători din clasamentul mondial au masă de snooker acasă!
Pentru a putea organiza Championship League, World Snooker Tour a mutat turneul la Milton Keynes deoarece toți jucătorii, oficialii și membrii din staff-ul esențial care vor fi prezenți în arenă la turneu să fie izolați pe parcursul participării! Asta, desigur, dacă au ieșit negativ la testul pentru coronavirus.
Nimănui nu îi va fi permis să intre în complex până când nu va avea un rezultat negativ la test. Așteptarea rezultatului se face din izolare într-o zonă privată. Nimeni nu poate să invite persoane din exterior la eveniment.
Dacă un jucător va câștiga un meci și apoi părăsește arena, va fi testat din nou la revenire și nu îi va fi permis accesul înainte să primească rezultatul. Un serviciu de catering se va ocupa cu hrana jucătorilor, însă nimănui nu îi este permis să împartă mâncarea sau ca 2 persoane să mănânce împreună.
Au fost luate și măsuri cu privire la modul de desfășurare al partidelor. Se va păstra distanțarea socială între jucători pe toată perioada competiției și în timpul meciurilor. Jucătorii trebuie să stea în permanență la minim 2 metri unul de celălalt. La fel și arbitrul, când este posibil. Jucătorii trebuie să folosească dezinfectat înainte de partide și să evite salutul.
Singurul jucător din circuit căruia nu i-a fost permis accesul la turneu din motive medicale este Anthony Hamilton, cel care suferă de astm.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
German Masters
Mark Williams a făcut spectacol la Mastersul German, dar a fost învins în primul tur de Zhao Xintong
ACUM 7 ORE
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
IERI LA 14:33