Germanul Lukas Kleckers, locul 117 în clasamentul mondial, a reușit unul dintre cele mai surprinzătoare scoruri de la această ediție a Openului Irlandei de nord: 4-0 în turul doi, în fața lui Mark Selby, locul patru mondial și triplu campion mondial.
"Am jucat atât de bine. Primul joc a fost fragmentat, am avut noroc să îl câștig. Apoi însă nu am ratat nimic, așa că sunt foarte mulțumit de modul în care am jucat. Cred că este cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată în circuitul profesionist, așa că sunt foarte încântat", a declarat Kleckers, după cea mai importantă victorie a carierei sale.
Deși Mark Selby părea că se instalează confortabil la conducerea meciului, printr-un break de 50 de puncte, Kleckers a reușit o prestație fără cusur, suflându-i la bila neagră jocul inaugural. Din acel moment, Kleckers a fost în control la masă, reușind break-uri de 63, 88 și 79 de puncte pentru a-și asigura în loc în șaisprezecimi, acolo unde îl va înfrunta pe chinezul Zhao Xintong.
Snooker
S-au tras la sorți tablourile de calificări și cel principal la "Marius Ancuța Classic 2021"
22/09/2021 LA 13:36

Cine este Lukas Kleckers, "călăul" lui Mark Selby de la Openul Irlandei de Nord?

Lukas Kleckers, în vârstă de 24 de ani, este unul dintre cei doi jucători germani din circuitul profesionist, notează WST. Cel de-al doilea reprezentant al Germaniei este mai tânărul Simon Lichtenberg (22 ani).
Născut la Essen, în Renania de Nord-Westfalia, Kleckers și-a făcut debutul în World Tour în 2017, însă nu a rezistat mai mult de două sezoane, deși printre altele a reușit o impresionantă victorie în fața australianului Neil Robertson, la Riga. La finalul sezonului trecut, Kleckers și-a recâștigat locul în World Tour, grație rezultatelor din Challenge Tour.
"După prima aventură în circuitul profesionist simt că am învățat enorm. Doi ani în World Tour au fost o pregătire excelentă pentru acum. Simt că am experiență și încerc să arăt la masă, în turnee, jocul pe care îl fac la antrenamente. Oamenii din Germania urmăresc cu plăcere snookerul, este păcat că nu avem prea mulți jucători germani în circuit deocamdată, dar sper ca acest lucru să se schimbe în curând", a declarat Kleckers după victoria de miercuri în fața lui Mark Selby.
Lukas Kleckers mărturisea în urmă cu ceva timp că îndrăgește mult un sport care a adus multe medalii și satisfacții la nivel european, mondial și olimpic României: tenisul de masă. Programul încărcat nu i-a mai permis însă să mai joace atât de mult tenis de masă pe cât i-ar fi plăcut. De asemenea, Kleckers este pasionat de inginerie mecanică.
El s-a remarcat în snooker în 2013, când, la 17 ani, a câștigat cel mai important concurs pentru jucători amatori din țara sa - German Amateur Championship. În 2017, declara pentru WST că se antrenează șase zile pe săptămână, între șase și opt ore.
Openul Irlandei de Nord este un turneu la care Lukas s-a simțit mereu excelent: în 2017, la Belfast, Kleckers a reușit cel mai mare break al carierei sale (137 puncte).
  • Neil Robertson este un alt jucător de top care a părăsit Openul Irlandei de Nord încă din primele două tururi (Ben Woollaston, 35 mondial, l-a învins cu 4-2).
  • Neil Robertson, Mark Selby, Mark Williams, Shaun Murphy, Stuart Bingham, Jack Lisowski, David Gilbert, Gary Wilson, Barry Hawkins, Grame Dott și Tom Ford au fost deja eliminați de la Openul Irlandei de Nord.
Snooker
#ETalks cu Rareș Sinca, dublu câștigător al trofeului Marius Ancuța Classic
22/09/2021 LA 13:26
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37