Fără rival la finalul anilor '80 și începutul anilor '90, Hendry e considerat de unii cel mai mare jucător de snooker din istorie. În ultimul timp, însă, Ronnie O'Sullivan tinde tot mai mult să ocupe această poziție în viziunea majorității. "Racheta" are recordul de breakuri maxime, are recordul de breakuri de peste 100 de puncte și l-a egalat pe scoțian la numărul de finale jucate în carieră, 57. Mai mult, anul trecut a devenit campion mondial, ajungând la 6 titluri și amenințând recordul lui Hendry.
"The Maestro" a explicat că nu a revenit în snooker pentru a se lupta cu Ronnie pentru titlul de cel mai titrat jucător la Crucible, perspectiva de a fi campion mondial din nou fiind în acest moment o "fata Morgana". Hendry vrea doar să se bucure de jocul căruia i-a dăruit decenii de viață și de energia primită de la fani.
"Nu e un come-back în adevăratul sens al cuvântului. S-a scris că revin pentru că vreau să câștig al 8-lea titlu mondial. Nici vorbă. M-am întors pentru că aveam nevoie de emoția de a concura din nou. Sper să mă bucur de snooker, atâta tot. Evident, de sezonul viitor sper să revină și fanii în tribune, pentru că nu e la fel fără ei", a spus scoțianul pentru Eurosport.
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
18/10/2021 LA 07:57

Obiectivele secundare ale lui Stephen Hendry

Primul său turneu - Gibraltar Open - s-a încheiat încă din primul tur, dar Hendry a arătat ceva din magia care l-a făcut să câștige, de-a lungul timpului, 36 de turnee pe puncte. Scoțianul chiar a reușit un break de peste 100 de puncte, al 776-lea al carierei, iar la final a vorbit despre emoțiile trăite la revenirea în circuit.
Întrebat ulterior partidei cu Matthew Selt dacă nu speră chiar la nimic din punct de vedere al performanțelor, Hendry a recunoscut că are obiective, dar acestea sunt secundare, important fiind să se bucure de timpul petrecut la masa de snooker.
"Dacă jocul meu va continua să se îmbunătățească, vom vedea ce va fi. În acest moment principalul scop e să mă bucur de snooker și ca țeluri secundare am calificarea pentru Campionatul Mondial și atingerea a 800 de breakuri de peste 100 de puncte", a mai spus scoțianul.
Northern Ireland Open
Ronnie O'Sullivan, elogios la adresa lui John Higgins! Cu ce mare fotbalist l-a comparat pe scoțian
17/10/2021 LA 09:24
Northern Ireland Open
O'Sullivan, sarcastic cu privire la turneele Home Nations, după eșecul de la Openul Irlandei de Nord
15/10/2021 LA 08:12