Snookerul a luat o pauză de câteva luni după victoria lui Mark Shelby din finala Campionatului Mondial, atunci când s-a impus în fața lui Shaun Murphy cu scorul de 18-15. Pentru Mark Shelby a fost al patrulea titlu mondial al carierei, titlul care îl introduce în discuția legată de cel mai bun jucător din istorie. Din 16 august, snookerul de cel mai înalt nivel revine la Eurosport odată cu British Open, turneu cu premii în valoare de 470,000 de lire sterline, dintre care 100,000 îi revin câștigătorului.
https://i.eurosport.com/2021/08/15/3201545.png

Tabloul British Open

Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 17 ORE
Noul sezon de snooker începe exact la fel cum l-am terminat pe cel precedent. În primul tur de la British Open 2021 vom avea parte de o reeditare a finalei Cupei Mondiale din urmă cu câteva luni. Astfel, Mark Shelby și Shaun Murphy se vor întâlni încă din primul tur, după ce turneul britanic nu ține cont de favoriți și clasament în momentul tragerii la sorți. Meciul dintre cei doi finaliști ai Cupei Mondiale 2021 va avea loc marți seară și va fi primul meci al serii.
O altă partidă interesantă va avea loc luni seară, atunci când se vor confrunta Mark Allen și Reanne Evans. Cei doi au avut o relație în urmă cu câțiva ani și au o fată împreună, dar în acest moment nu se află în cele mai bune relații. Reanne Evans este una dintre cele mai bune jucătoare de snooker din istorie. Aceasta a primit un "professional tour card", la fel ca Ng On Yee, care însă nu va participa la British Open.

Format

Una dintre particularitățile acestui turneu este că după a treia rundă, toți jucătorii vor fi la egalitate, lucru care face turneul imprevizibil și poate duce la mari surprize. Formatul meciurilor va fi "cel mai bun din 5" până în optimi, cu sferturile și semifinalele fiind în formatul "cel mai bun din 7", în timp ce finala se va decide după formatul "cel mai bun din 11".

Ultima ediție a British Open a avut loc în 2004

Ediția din acest an a British Open va fi prima ediție organizată după 17 ani, ultima având loc în anul 2004. Ultima ediție a British Open a fost câștigată de John Higgins. Turneul are o istorie glorioasă, începută în anii ‘80, având de-a lungul timpului mari câștigători precum Steve Davis, Stephen Hendry, Jimmy White, Ronnie O’Sullivan, Mark Williams, Paul Hunter și John Higgins.
Turneul va începe luni de la ora 15 pe Eurosport 2. Toate meciurile sunt pe Eurosport Player.
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 17 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46