Învins chiar de O’Sullivan în sferturile Campionatului Mondial, Mark Williams și-a criticat colegul din generația 1992, transmițând că acesta a fost lipsit de respect nu doar față de jucătorii tineri, ci și față de toți colegii săi.“Înțeleg ce vrea să spună, că nivelul nu este cel mai grozav, dar totul se raportează la el. Mă vizează și pe mine”, s-a plâns Williams, după ce nu a reușit să capitaleze avantajul de 6-2 avut în fața lui O’Sullivan, acesta din urmă reușind să revină și să se impună cu 13-10.
Controversatele declarații ale “Rachetei” au venit chiar înaintea duelului direct cu Williams, jurnaliștii întrebându-l dacă este surprins de faptul că în sferturile de la Crucible se vor duela doi sportivi maturi, de 44 și 45 de ani, atât el, cât și Williams debutând în circuitul profesionist în 1992.
Mark Williams a ținut să pună lucrurile în perspectivă, făcând o comparație cu alte sporturi: “Fără discuții, el este vârful de lance al acestui sport. Este omul numărul unu și cel mai bun jucător al lumii. Dar nu a existat niciodată și nu există un sportiv cu statutul său care să bagatelizeze și să atace sportul pe care îl domină așa cum o face el”, a declarat Mark Williams pentru BBC. “Da, nimeni din circuit nu este la nivelul lui, dar este nedrept să îi judeci după standardul lui, pentru că este nerealizabil. Este obrăznicie să te legi de jucătorii mai slab clasați”, a mai completat galezul, triplu campion mondial, în 2000, 2003 și 2018.
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
IERI LA 20:22

Șeful World Snooker Tour îl aprobă pe O’Sullivan: "E mult adevăr în ceea ce a spus"

Cuvintele lui Ronnie O’Sullivan au devenit subiectul numărul unu de discuții în lumea snookerului, iar jucătorii au făcut front comun, criticându-l pe englez pentru declarațiile dure.
Surprinzător însă, Berry Hearn, aflat la cârma World Snooker Tour și un om care a avut câteva lucruri să-i reproșeze lui O’Sullivan în trecut, a susținut poziția cvintuplului campion mondial, considerând-o corectă și deloc exagerată, pentru că susține el, are mult adevăr la mijloc.
Hearn și-a argumentat punctul de vedere astfel: “Acesta este Ronnie O’Sullivan pe care îl știm. Face spectacol la masă și este din ce în ce mai amuzant în afara arenei. Cred că este splendid. Este o insultă la adresa celorlați jucători profesioniști? Câtă vreme este opinia lui, nu contează. El spune doar cum percepe el lucrurile.
Mulți dintre acești jucători l-au învins în diferite situații. De trei ani Ronnie nu mai fusese în sferturi la Crucible. Sunt mulți jucători de eșalon doi care l-au învins o dată, la un turneu, pe Ronnie, dar nu îl înving de fiecare dată pentru că nu au valoarea să îl învingă săptămână de săptămână. Poate că aceste cuvinte îi vor motiva și îi vor ajuta să fie și mai buni. Cred că nivelul lui Ronnie a crescut mult în ultimele sezoane, iar valoarea plutonului este mai mare decât era în perioada de maxim a carierei lui O’Sullivan.
Dar nu am de ce să mă supăr pentru ceea ce a spus, pentru că, în definitiv, e mult adevăr acolo”, a transmis Barry Hearn.
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
IERI LA 20:19
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10