Snooker

"E trist, oamenii nu știu acum decât de Ronnie și Trump" Un fost campion mondial critică fanii

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Getty Images

DeSebastian Ujica
26/03/2020 la 13:07

Campionul mondial din 2015, Stuart Bingham, crede că snooker-ul și-a pierdut o parte din identitate.

Pentru prima data în cei 43 de ani de la startul erei Crucible, Campionatul Mondial de snooker nu va avea loc în perioada aprilie-mai. Președintele World Snooker Tour, Barry Hearn, a anunțat decizia că turneul se va disputa în luna iulie sau august. Primul turneu amânat din cauza pandemiei de COVID-19 a fost Tour Championship.

Unul dintre jucătorii în mare formă care va fi printre favoriți când va avea loc Campionatul Mondial este Stuart Bingham. A câștigat deja Campionatul Mondial în 2015 iar anul acesta și-a trecut în palmares al 2-lea trofeu major, The Masters.

Snooker

Mark Selby abia așteaptă să revină la masa de snooker: "Cred că am un avantaj în fața celorlalți"

ACUM 4 ORE

În ciuda succesului pe care îl are în acești ani în snooker, fiind unul din principalii beneficiari al creșterii numărului de turnee în ultimul deceniu, Bingham admite că este îngrijorat că snooker-ul își pierde identitatea. În 1985 finala Campionatului Mondial era privită de 18.5 milioane de britanici la TV.

Atmosfera de la Crucible, faptul că am fost acolo când eram copil să privesc și apoi să merg acolo să joc, nu cred că poate depăși ceva acest sentiment. Crucible este un loc cu totul special.
În sportul nostru mulți oameni au cam uitat istoria. Privești alte sporturi și se pune accent mare pe istoria lui, dar snooker-ul a cam pierdut acest element. Vorbești cu oamenii și ei nu știu cine este Steve Davis. Tot ce știu este Ronnie (O'Sullivan) sau Judd (Trump) sau ce privesc în acel moment, nu știu istoria sportului. Este destul de trist, dar asta și pentru că joc de 30 de ani și mă uit de 40. Există atât de multă istorie și Sheffield reprezintă o mare parte din aceasta

Bingham are 43 de ani și a ajuns la 7 turnee câștigate. Mai are nevoie de UK Championship pentru Tripla Coroană, însă își dorește să ajungă la 10 turnee câștigate înainte să se retragă.

Vârsta e doar un număr. Eu am început târziu în snooker la 14 ani și cred că sunt mule talente care apar acum dar vechea generație e în continuare greu de învins. Îmi aduc aminte că turneul (Masters) a devenit mai deschis după ce favoriții au fost învinși, dar am jucat bine în momentele potrivite și am rueșit să pun mâna pe un nou trofeu major.
Uitându-mă în trecut câștigasem 3 sau 4 turnee înainte de Campionatul Mondial și am prins și vreo 2 semifinale. Jocul meu era la un nivel bun și, din fericire pentru mine, totul a funcționat la momentul potrivit.
Reușisem doar un sfert de finală înainte în carieră la turneu dar după ce am ajuns să se joace la o singură masă, m-am uitat la jucătorii rămași și erau Judd (Trump), Shaun (Murphy) și Barry (Hawkins), oameni alături de care am crescut. Sentimentul a fost incredibil, de necrezut. La un moment dat în finală am crezut că totul s-a terminat. La 15-12 pentru Murphy am reușit să egalez, dar apoi am crezut că e gata. Cumva am reușit să câștig ultimele 3 jocuri și să pun mâinile pe trofeu
Ronnie (O'Sullivan) face asta de 3 decenii. Chiar dacă acum alege turneele la care să participe, când vine este o provocare pentru oricine din concurs. Acest lucru arată la ce nivel este și cât de bun este. Cred fără îndoială că Ronnie este cel mai bun jucător impotriva căruia am jucat. Este singurul jucător din această eră care are așa o aură. În trecut Davis o avea și Hendry la fel, dar acum e Ronnie. Încerci să îți faci jocul, dar știi că Ronnie e acolo în scaun și te temi să ratezi sau să-i oferi o oportunitate pentru că știi că va închide masa. Ronnie are nevoie doar de o șansă, în timp ce unii din noua generație au nevoie de 3 sau 4 să câștige un joc

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Snooker

O'Sullivan și Trump sunt între cei 64 de jucători de la Championship League începând din 1 iunie

23/05/2020 LA 08:22
Snooker

Stephen Hendry știe cum Ronnie O'Sullivan poate să devină cel mai mare din istorie: "E capabil"

21/05/2020 LA 18:56
Subiecte asemănătoare
SnookerRonnie O'SullivanShaun Murphy
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Snooker

Mark Selby abia așteaptă să revină la masa de snooker: "Cred că am un avantaj în fața celorlalți"

ACUM 4 ORE

Ultimele videoclipuri

Snooker

Ronnie O'Sullivan Masterclass - cum să intri în pachetul de bile roșii

00:01:31

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe