Prima etapă a fost câștigată de unul dintre cei mai buni juniori ai României, Eduard Riti (16 ani), din Sfântu Gheorghe. La terminarea finalei, acesta a declarat:
"Sunt tare bucuros că am avut șansa să particip la un concurs doar de juniori și mă simt entuziasmat și totodată emoționat, pentru că atmosfera de joc creată de micuții sportivi a fost fantastică! Mi-au amintit de începuturile mele în snooker când abia mă vedeam deasupra mesei, tacul fiind mult mai înalt decât mine iar bucuria și nerăbdarea cu care așteptam să am șansa să intru la masă era de nedescris: să-mi iau tacul și să lovesc cât mai multe bile posibil.
Am simtit azi în acești colegi mai mici dorința și cheful maxim de snooker, de a experimenta, au fost veseli, bine dispuși, au respectat regulile jocului, s-au prezentat disciplinați și vreau personal să-i încurajez și să le spun că au fost extraordinari, că-i mai important să îti placă ceea ce faci. Să încerce mereu sa își dorească să devină mai mult. Să aibă curaj și să exerseze, să ia tacul în mână și să practice cât mai mult posibil, pentru că ajungi să obții rezultate din ce în ce mai bune doar prin experiențe repetate. Și indiferent că pierzi sau câștigi un meci mai important este că ai încercat și că orice înfrângere este de fapt un plus pentru dezvoltarea ta ca jucător de snooker. Vreau să-l încurajez în special pe David și să-i spun că este tare ambițios și muncitor, că este talentat și dacă urmează sfaturile celor ce îl sprijină în dezvoltarea lui ca sportiv, atunci va reuși cu siguranță să ajungă acolo unde își dorește el.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308216.jpg
Eu am o experienta de 6 ani și simt că am progresat mult. Am urmat antrenamente cu disciplină, am participat la tot felul de competiții, cu juniori, dar în mare parte cu adulți mai experimentați, ceea ce m a ajutat și m-a ambiționat să pot și mai mult.
Sunt onorat și totodată tare bucuros și mulțumit de mine că am fost ales sa particip la doua campionate mondiale în Anglia, la Sheffield și pentru asta multumesc echipei RST pentru susținere, pentru sprijinul acordat în formarea mea ca sportiv spre performanță, multumesc pentru ca mi-ați dat curaj că pot și mai mult și cred că voi obține rezultate mulțumitoare pentru început. Este dorința mea ca în următorii ani să am oportunitatea de a concura la competiții de talie internațională, știu că voi întâlni jucători profesioniști și nu mă sperie lucrul acesta. Mă bucură, mă întărește și îmi doresc să-i ajung din urmă. Am încredere în mine, voi juca mereu cu plăcere, mă voi bucura de fiecare șansă de a intra la masa de joc și mă voi strădui să ma concentrez și să aplic tot ce am invățat eu mai bine până acum. Mulțumesc pentru oportunitate, abia astept să ajung acolo și să joc!"
Oponentul său în această finală, David Goajgă, a declarat la finalul acesteia:
"Astăzi am jucat prima mea finală și sunt mulțumit de prestația mea. Chiar dacă am pierdut, pentru că am avut adversar în formă azi și mult mai experimentat decât mine, îl felicit pe această cale pentru câștigarea primei etape a RST Junior. Promit că mă voi antrena mai mult și voi câștiga cât de curând. Mulțumesc foarte mult Federației de snooker RST pentru excelenta organizare unde mulți copii și părinți vin cu copii ca mine, sunt foarte entuziaști și plini de încredere și susținere!"
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308215.jpg
RST Junior League este dedicat exclusiv juniorilor care nu au împlinit încă 18 ani la 31.12.2021. Orice pasionat de snooker cu abilități minime poate participa la această competiție.
Eduard l-a învins în finală cu scorul de 3-0 pe David Goajgă (12 ani) o stea în devenire a snookerului din România.
La această etapă au participat jucători din România și din Republica Moldova. Fiecare junior care a participt a simțit importanța și presiunea competiției, emoția și spiritul jocului de snooker. Acești juniori au între 9 și 16 ani: Radu Giurcă, Radu Popescu, David Moldoveanu, Darius Moldoveanu, Andrei Călin, David Zaharia, Roman Grițco (Republica Moldova) și Filip Bălănescu.
RST Junior League este compus din 6 etape alocate locațiilor cluburilor afiliate și partenere ale Federației de snooker RST în: București, Brașov și Bacău. Următoarea etapă va fi la Academia de Snooker din Bacău.
Clasamentul final al ligii va fi premiat la finalul ultimei etape cu un fond de 4.000 lei primilor 8 din clasament. Este singura competiție de snooker din România care are alocat un fond de premiere pentru Juniori.
Eduard va fi singurul junior care va reprezenta România la Campionatul Mondial de amatori de la Sheffield din perioada 15-20 februarie 2022. Federația de snooker RST va reprezenta România și la Campionatul Mondial de amatori la categoria Men prin: Eduard Riti, Mario Păun, Mădălin Gal și Constantin Mateescu.
Detalii despre RST Junior League și despre activitatea Federației de snooker RST, inclusiv despre antrenamente și înscrieri la competițiile cu caracter național le găsiți pe www.snookerbucuresti.ro.
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59