Numărul 43 mondial în clasamentul din snooker pe ultimii 2 ani, Kurt Maflin este englez însă locuiește de mai bine de 16 ani în Norvegia, la Oslo. Asta deși majoritatea turneelor de snooker au loc în Marea Britanie și China.
Maflin și-a cunoscut soția, Anita, când avea doar 17 ani. Acum, cei doi vor aniversa 7 ani de la căsătorie. Relația l-a determinat să se mute în Norvegia, însă nu regretă nicio clipă această decizie.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

S-a mutat la Oslo la 20 de ani

Maflin s-a obișnuit să facă "naveta" între Norvegia și Anglia. "Din perspectiva snooker-ului, nu a fost cea mai bună mutare pe care am făcut-o. Am decis chiar să îmi modific din nou adresa din acte înapoi în Marea Britanie pentru că petrec oricum mult timp acolo și, din punct de vedere financiar, este mai bine să fie așa.
Este atât de scump aici, e ridicol! Au un nou magazin și am mers, am cumpărat 2 aripioare de pui și am dat 17 lire! Ar fi trebuit să fie 2. O sticlă de vodcă ajunge la 45 de lire, și nici măcar nu e la 1 litru. Faptul că locuiesc în Norvegia cu siguranță m-a tras în jos în circuitul profesionist de snooker. Încerc să mă antrenez cât pot de mult, dar e greu să fii motivat când nu ai cu cine să te antrenezi
"Nu a fost cea mai bună decizie în ceea ce privește snooker-ul, însă în orice altă privință e minunat. Să locuiesc în Norvegia e frumos, aici e soția mea, fiul meu, nu poți schimba unele lucruri, însă e un aspect negativ în comparație cu 10 pozitive" a spus Maflin.

Cât îl costă participarea la Championship League

Kurt Maflin a acceptat varianta de a participa la primul turneu după pandemia de coronavirus, Championship League. Acesta va începe luni, pe 1 iunie, și va fi transmis integral pe Eurosport.
Maflin se află în grupa 16 și va juca pe 7 iunie cu Neil Robertson, Ken Doherty și Ashley Carty. Participarea la turneu înseamnă însă acceptarea unor sacrificii.
Zborurile au revenit acum, însă nu există o rută directă din Norvegia la Londra, așa că trebuie să zbor pe la Reykjavik. Va dura 8 ore în loc de 2. În mod normal, plătesc 60-70 de lire pentru un bilet. În urmă cu câteva zile mă gândeam să nu merg, că nu merită. Dacă am o zi proastă și termin pe locul 4 în grupă? Mă întrebam: ce sens are?
Dar m-am uitat pe zboruri și am găsit într-un final unul cu 300 de lire, doar dus. Nu e deloc ieftin iar zborurile vor fi destul de scumpe de acum încolo
Maflin spune că nu s-a temut vreo clipă din cauza pandemiei cu privire la participarea la Championship League.
Singura teamă pe care o aveam era cu privire la carantină, dar nu este carantină până pe 8 iunie în Marea Britanie. Așa că pot să intru, dar apoi trebuie să mă întorc în Norvegia pentru că soția și copilul sunt acolo. Practic, trăiesc în Marea Britanie acum, dar sunt împărțit 50-50 între ele.
Dar probabil va trebui să vin înapoi pe 1-2 iulie având în vedere că meciurile de calificare pentru Campionatul Mondial încep pe 18 iulie, ceea ce nu e ideal. Încearcă să se negocieze astfel încât să fim testați, dar e posibil să trebuiască să stau izolat 2 săptămâni, ceea ce m-ar împiedica să mă antrenez. Aveam în plan să vin pe 7-8 iulie, să mă antrenez 2 zile la Dunstable, apoi să merg la Sheffield. Acolo să mă antrenez o zi cu Mark Selby, o zi cu David Gilbert și apoi 2 zile la academie. Nu cred că mai e posibil acum
Nu voi putea sta prea mult după Milton Keynes, am responsabilități aici, am un copil care merge la școală, soția mea lucrează, uneori și noaptea iar asta înseamnă că micuțul ar rămâne singur vreo 7-8 ore. E dificil
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15