Lumea snooker-ului a fost lovită de pandemia de coronavirus, Tour Championship și Campionatul Mondial fiind amânate din cauza infecției. Iată însă că jucătorii sunt gata să revină la masă iar pe 1 iunie va avea loc primul turneu!
Championship League va fi organizat începând cu 1 iunie pe Morningside Arena din Leicester, iar 64 de jucători vor evolua pentru un premiu de 20.000 de lire.
Turneul va avea loc fără fani, însă, și vor fi luate măsuri de siguranță și protecție a jucătorilor, oficialilor și staff-ului. Toți vor fi testați în prealabil pentru COVID-19, mesele și echipamentele urmând să fie dezinfectate. De asemenea, va fi păstrată distanțarea socială între jucători chiar și în timpul partidelor.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

"E incredibil, formidabil"

Președintele World Snooker Tour, Barry Hearn, a muncit din greu pentru revenirea snooker-ului chiar dacă în urmă cu 2 luni a suferit un infarct, iar numărul 25 mondial, Michael Holt, e de părere că trebuie susținut în această luptă de fani, jucători și audiențe.
Snooker-ul, la fel ca toate sporturile, în viitorul apropiat trebuie să schimbe abordarea. Asta până va exista un vaccin sau ceva similar. Vom juca la Leicester. Este plăcut să avem un scop pentru antrenamente și e bine să putem ieși din case. Am negociat cu clubul la care joc snooker, mă lasă să mă antrenez
Va fi ciudat, un pic, cu noile reguli, cu distanțarea socială și tot ce nu se permite, dar trebuie să acceptăm că lucrurile vor fi diferite de acum încolo. Tot creditul merge către Barry Hearn și echipa lui pentru organizarea turneului. Ar fi ușor să se folosească de pandemie ca de o scuză pentru a nu face nimic și să nu uităm că a suferit un infarct!
El e un promotor și știe ce e bine pentru snooker. Dacă turneul va avea loc în condițiile date, merită toate aprecierile, e incredibil. În ceea ce privește criticile, ei bine, niciun critic nu a avut vreodată o statuie. Dacă nu îți place, nu te uita, dacă nu vrei să joci, nu juca
Cu toții suntem testați în această perioadă. Eu nu sunt îngrijorat, privesc lucrurile așa cum sunt el. Oamenii mor, e un risc să-ți părăsești casa, dar mă uit la date, nu sunt în zona de risc, nimeni din familia mea nu este. La un moment dat trebuie să ieși din casă, nu? Ce poți să faci? Trebuie să faci ceva. Trebuie să fii precaut și să-ți continui viața. Ei știu ce fac, au luat cele mai bune măsuri de protecție. Acum jucătorii trebuie să ia decizia și să facă ce pot să se protejeze
Michael Holt a câștigat în acest sezon turneul Shoot Out din luna februarie, lucru care i-a permis să urce pe locul 25 în lume. Va trebui să treacă de calificări pentru a ajunge la Campionatul Mondial, astfel că acest turneu reprezintă oportunitatea pentru a fi în formă.
Cum Campionatul Mondial pare că va avea loc, turneul (Championship League) este cumva de test. Abia aștept să joc și, până la urmă, este o oportunitate pentru toată lumea să câștige niște bani, acesta fiind unul dintre cele mai importante motive pentru a continua. Eu voi juca și voi da 100%. Am jucat puțin în ultima săptămână, am avut câteva meciuri. Personal, pentru mine e cea mai bună perioadă a carierei. Joc bine de ceva timp, am câștigat la Shoot Out și, cu toate că nu este formatul normal, am avut câteva prestații bune și mă simt grozav. Încerc să joc cât mai mult posibil în această perioadă pentru că lucrurile merg în direcția bună
Ultimul turneu care a avut loc în snooker a fost Openul Gibraltarului, încheiat cu Judd Trump triumfător pe 15 martie. Campionatul Mondial ar urma să înceapă pe 13 iulie. Holt nu crede că perioada de pauză îl va afecta.
Nu uiți să joci în 10 săptămâni. Eu sunt destul de norocos, am fost capabil să pun mâna pe tac și imediat să fiu confortabil. Îți pierzi puțin din prospețime nejucând meciuri solicitante. Dar în ceea ce privește loviturile luate individual, nu durează mult până să revii la normal. Pentru alți jucători poate să fie diferit. Unii jucători se vor simți bine după pauză iar sezoanele vor fi acum, practic, lipite. Astfel, poți reveni în forță, flămând de victorii. Mi-a fost dor să joc, iubesc snooker-ul, au fost și perioade în care nu a fost așa, dar în acest moment îl iubesc mai mult ca oricând. Jucătorii vor fi schimbați însă de această perioadă
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15