Ronnie O'Sullivan s-a calificat cu greu în turul doi la Mastersul European, câștigând în joc decisiv împotriva chinezului Zhang Anda (5-4). La finalul partidei, "Racheta" a abordat un subiect tot mai discutat în sportul mondial și anume problemele de sănătate mintală cu care se confruntă sportivii.

Magie în formă pură: Ronnie O'Sullivan, break de 132 la European Masters

Snookerul este înainte de toate un sport al minții, iar puterea de concentrare și stabilitatea emoțională sunt de multe ori mai importante decât îndemânarea la masă. Ronnie a recunoscut că se confruntă în dese rânduri cu o așa zisă "depresie provocată de snooker".
European Masters
O'Sullivan, scos din sărite de un fotograf, în finala European Masters: "Îl dați afară sau plec eu"
28/02/2022 LA 12:30
Citește și:

Ronnie O'Sullivan recunoaște că se luptă cu depresia după anumite meciuri

De aceea, "Racheta" a dezvăluit că nu-i face plăcere să vorbească despre meciuri imediat după încheierea lor. În același timp, cel mai talentat jucător din istorie a dezvăluit și câteva obiceiuri prin care reușește să-și limpezească mintea în astfel de momente dificile.
"Îmi este greu să vorbesc despre jocurile mele. Asta mă pune într-o situație proastă. Eu o numesc depresie de snooker, pentru că este o depresie provocată snookerului. În mod normal nu ar trebui să fii deprimat când faci ceva ce-ți place, dar mi se întâmplă uneori. Snookerul este un sport care se joacă cu mintea ta. Este un sport foarte greu din punct de vedere mental.
Depinde de tine să găsești modalități de a face față, iar eu obișnuiesc să merg în sala de sport, să mă simt mai bine, să mănânc mâncare bună, să intru în bazin și în saună și așa acea stare inconfortabilă din punt de vedere mental dispare", a spus Ronnie pentru Eurosport.uk.
Mark Selby este un alt nume mare care a vorbit deschis despre acest tip de probleme. După eliminarea prematură de la Mastersul European, campionul mondial a recunoscut chiar că va consulta un medic pentru a încerca să depășească perioada neagră pe care o traversează din acest punct de vedere.
Meciurile de la Mastersul European continuă astăzi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Ronnie O'Sullivan joacă chiar la această oră în turul doi, contra Yize Wu, un jucător chinez de numai 18 ani.
European Masters
TOP 10 momente la European Masters. Genialul Ronnie O'Sullivan are 2 lovituri în top
28/02/2022 LA 09:17
European Masters
Fan Zhengyi a câștigat European Masters, după o finală de colecție, cu Ronnie O'Sullivan
28/02/2022 LA 08:12