După o lungă perioadă în care Eurosport a stat departe de snooker-ul din România din diverse motive ce nu au ținut de el a venit momentul ca cei care urmăresc atât Eurosport cât și pagina de Facebook asociată să primească informații relevante în mod constant despre competițiile reprezentative organizate la cel mai important club de snooker din România, RST Snooker Club.

De ce s-a realizat acest parteneriat?

„România are nevoie de o promovare pe măsură a snooker-ului, iar acest lucru nu putea fi făcut mai bine decât prin cooptarea celui mai mare și important promotor al snooker-ului și al sportului în general: Eurosport. Întâi de toate vreau să mulțumesc Eurosport pentru deschiderea și susținerea unui un astfel de parteneriat pentru snooker. Ne dorim ca prin această colaborare să creștem și mai mult vizibilitatea acestui sport în rândul românilor îndeosebi a copiilor și tinerilor, iar cu această ocazie lansez o invitație pentru practicarea snooker-ului!” – Rareș Sinca, Președinte RST Snooker Club.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
ACUM O ZI
RST Snooker Club este o organizație non-guvernamentală ce se finanțează 100% din fonduri proprii, autorizată de Ministerul Tineretului și Sportului, în care sunt implicați oameni extrem de pasionați și care organizează evenimente sportive de snooker în Romania de peste șase ani.
Primul concurs a fost RST Masters, organizat în anul 2015 în clubul TAC, club ce a aparținut regretatului comentator de snooker Marius Ancuța. În 2016 organizația a reușit să deschidă propria academie de snooker, locație în care s-au desfășurat toate turneele până la acest moment și reprezentând cea mai amplă activitate de snooker la nivel național.
Din punct de vedere al competițiilor și al participanților în anul competițional 2020 s-au organizat 10 turnee la care au participat peste 100 de jucători din toate colțurile țării și nu numai (Armenia, Rep. Moldova, Turcia). Având în vedere numărul participanților și calitatea organizării turneele RST reprezintă cele mai importante evenimente ale snooker-ului din România.
"Eurosport este Home of Snooker! Interesul pentru acest sport în România este susținut pe toate canalele de comunicare de către Eurosport, care își dorește parteneri puternici în acest sens. RTS Snooker Club este motorul acestui sport în România și ne bucurăm că putem colabora cu cei mai buni" - Ion Alexandru, redactor șef Eurosport.ro.

Calendarul competițional RST 2021

Sezonul 2021 este format din trei categorii de competiții după cum urmează:
  • RST 2000 (turnee de elită la care se acorda 2000 de puncte câștigătorului): Marius Ancuța Classic, Masters
  • RST 1500 (turneul campionilor, la care se acordă 1500 de puncte câștigătorului – ultimul turneu al anului, la care sunt invitați doar primii 16 jucători clasați în Clasamentul Sezonului): RST Grand Final
  • RST 1000 (turnee la care se acordă 1000 de puncte câștigătorului) : RST Grand Prix 1, RST Grand Prix 2, RST Grand Prix 3, Star Snooker Open, Century Snooker Open, Six Red Championship, RST Cup
În acest an s-au desfășurat deja trei competiții dintr-un total de 10 și anume: Star Snooker Open (Câștigător Vladislav Grădinari – Rep. Moldova, RST Grand Prix 1 (Câștigător Rareș Sinca – România) și Masters (Câștigător Rareș Sinca – România).
https://i.eurosport.com/2021/04/07/3024738.png

Ce competiție urmează la RST Snooker Club?

În weekend-ul următor (09-11 Aprilie) va avea loc cel de-al patrulea turneu al sezonului RST Grand Prix 2, iar la startul competiției se anunță peste 45 de sportivi.
Câștigătorul turneului va încasa 1000 de puncte și un premiu în bani raportat la fondul total de premiere. Toate detaliile referitoare la acest turneu dar și informații despre întreaga activitate a clubului RST pot fi găsite pe website-ul oficial: www.snookerbucuresti.ro.
https://i.eurosport.com/2021/04/07/3024742.png
În acest sezon podiumul Clasamentului General arată în felul următor, cei trei menționați mai jos fiind și marii favoriți ai următorului turneu:
  • Locul 1: Rareș Sinca (Slatina)
  • Locul 2: Paul Croitoru (București)
  • Locul 3: Vladislav Grădinari (Rep. Moldova)
Așa cum s-a întâmplat și in trecut turneul va fi transmis în direct pe canalul de Youtube și pe pagina oficială de Facebook a Eurosport și a clubului de snooker însoțit de comentariu. Din păcate din cauza pandemiei meciurile se dispută fără spectatori în sală dar cu siguranță calitatea transmisiei va compensa într-o mare măsură acest lucru.
Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să sperăm la vremuri mai bune
Marius Ancuța
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
IERI LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
IERI LA 11:23