Snooker

EXCLUSIV Mark Selby, pentru Eurosport: “Dacă nu merge snookerul, pot încerca o carieră de profesor!”

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mark Selby a vorbit cu Eurosport înainte de startul CM Snooker

Credit imagine: Getty Images

DeEurosport
28/07/2020 la 12:24

Mark Selby, triplu campion mondial, a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport despre reluarea turneelor de snooker, dar și despre revenirea spectatorilor, în număr restrâns, la Crucible.

“Bufonul din Leicester” se declară mulțumit de faptul că tribunele de la Crucible nu vor fi în întregime pustii. Selby va încerca în 2020 să câștige pentru a patra oară în carieră titlul mondial, după victoriile din 2014, 2016 și 2017.

Eurosport: Cum percepi reluarea competițiilor de snooker pentru fani?
Mark Selby: Noi, snookerul, am fost unul dintre primele sporturi care am revenit cu o competiție LIVE pe tv, chiar dacă nu am avut spectatori, am revenit înaintea fotbalului. Cred că asta a fost fantastic pentru snooker. Cred că a fost benefic faptul că Eurosport a transmis peste tot în lume, pentru că toată lumea tânjea după sport de luni bune. Pentru noi, să fim primul sport care a reluat competițiile a fost foarte important. Știu că multă lume ne urmărește pe Eurosport și cred că este minunat că putem readuce competițiile în direct, că putem vedea competiții pe televizor. Sunt vremuri interesante și mă simt de parcă aș lua-o de la capăt ca profesionist.

Snooker

"A arătat că nu mă respectă și nu respectă snookerul". Selby, furios pe atitudinea lui O'Sullivan

PESTE O ORĂ

Eurosport: Cum ai primit vestea că va exista un număr limitat de spectatori în tribune la Campionatul Mondial? Unii jucători sunt încântați, alții nu sunt foarte mulțumiți de faptul că vor fi spectatori… Tu cum privești această situație?
Mark Selby: Am fost foarte încântat! Am jucat două turnee la Milton Keynes, în spatele ușilor închise, fără spectatori. Primul turneu pe care l-am jucat a fost Championship League, pe care, oricum, o dată pe an îl jucăm fără spectatori – așa că eram obișnuiți. La al doilea – The Tour Championship – a fost dur, pentru că este unul dintre cele mai mari turnee și an de an jucam cu casa închisă, așa că acolo a fost dificil să jucăm fără spectatori.

Ar fi fost o mare dezamăgire să mergi la Crucible complet fără spectatori, știind ce am trăit acolo în ultimii ani, câștigând și jucând în fața tribunelor pline, știind ce locație minunată este la capacitate maximă. Știu că nu vor fi atât de mulți spectatori, 150-200, poate câte 100 de fiecare parte a mesei, dar tot este mai bine decât deloc.
Categoric, va fi frumos să avem ceva spectatori și cred că acesta este doar un început pentru ceea ce va urma. Sper că nu suntem prea departe de momentul în care audiența va putea crește din nou.

Eurosport: Ce ai trecut peste perioada de izolare? Ai stat doar în casă și cum te-a afectat?
Mark Selby: Am fost acasă la Leicester. A fost dificil pentru toată lumea, dar în același timp, a fost și destul de bine. Noi călătorim destul de mult, de ici-colo și nu prea apuc să petrec prea mult timp acasă pe durata unui sezon competițional. Așa că a fost plăcut să petrec mai mult timp acasă, cu soția mea și cu fetița mea, pentru că acestea sunt momente rare și foarte îndepărtate unele de altele.

Nu mă înțelegeți greșit, mi-ar fi plăcut ca lucrurile să fi stat diferit și ca oamenii să nu fi fost nevoiți să stea în case din cauza virusului, dar asta a fost situația și a existat și o parte pozitivă.

Am făcut școală acasă cu fetița mea și dacă nu îmi va merge bine cu snookerul în următorii ani, cu siguranță îmi pot încerca norocul cu o carieră de profesor!

Mark Selby: "Nu cred că ne permitem să privim prea departe"

Eurosport: Ți-ai făcut deja un plan pentru momentul în care vor fi reluate turneele internaționale, pentru finalul de an, sau vei vedea de la turneu la turneu?
Mark Selby: Voi vedea de la turneu la turneu, pentru că, momentan, chiar dacă anumite restricții s-au mai relaxat, se vorbește despre un al doilea val care va apărea în iarnă, așa că nu cred că ne permitem să privim prea departe. În mod normal mergem de șase sau șapte ori pe an în China, dar acum acest lucru nu va mai fi posibil până în 2021. Între august și noiembrie am fi ajuns în mod normal de trei sau patru ori în China, iar în aceste condiții calendarul va fi destul de afectat și vom juca mult mai multe turnee în Anglia. Sperăm că vom putea juca din nou în China anul viitor, dar dacă virusul revine, atunci aceste planuri se vor face scrum.

Snooker

Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson, în finala CM Snooker. "Racheta", revenire magică în fața lui Selby

ACUM 10 ORE
Snooker

"Nu cred că am comis vreo greșeală în acest meci". McGill, după eliminarea din semifinalele CM

ACUM 12 ORE
Subiecte asemănătoare
Snooker
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol