Snooker-ul va porni la drum fără spectatori și în 2021. Barry Hearn, președintele World Snooker Tour, a declarat că noul val de restricții anti-Covid din Londra impune renunțarea la planul de a readuce fanii în tribune la turneele de snooker începând de la Masters, programat să se dispute în perioada 10-17 ianuarie și transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Cel mai prestigios turneu invitațional din snooker și a doua etapă din "Tripla Coroană" se va disputa conform tradiției la Alexandra Palace, dar fără spectatori. Inițial, organizatorii sperau să poată primi 1.000 de fani în tribune la Masters, competiție la care iau startul cei mai buni 16 jucători ai lumii. Însă Barry Hearn lasă de înțeles că a ajuns la capătul răbdării.

Snooker fără fani și în 2021: "M-am ars deja de două ori"

Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
Barry Hearn a descris în termeni duri situația, făcându-și cunoscută nemulțumirea.
"Este o harababură. Dacă mă întrebați despre Masters în urmă cu două zile, aș fi spus că totul merge conform planului. Dintr-o dată, realist vorbind, avem o problemă. Sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le organizăm. Parcă de fiecare dată când investesc o groază de bani, nu se întoarce nimic. La Crucible au schimbat decizia după o jumătate de zi în ceea ce privește spectatorii. La darts a fost la fel - după o zi au interzis spectatorii.
Costurile pentru a pregăti o locație pentru a primi spectatori sunt mari. Va mai fi o întâlnire, însă în acest moment recomandarea mea este ca Masters-ul să se dispute fără spectatori, pentru că nu poți face totul în două minute. Realist vorbind, o decizie corectă ar putea fi luată doar în ianuarie, dar eu trebuie să decid acum ce și cum se face la Ally Pally, nu pot face totul în ianuarie, în câteva zile", a declarat Barry Hearn, citat de Eurosport UK.
"Eu, ca organizator, m-am ars deja de două ori. Așa că acum dacă ma puneți să aleg între un 'poate' și 'sigur', voi alege răspunsul definitiv, chiar dacă înseamnă fără spectatori. Bine totuși că deși am fost devansați la Jocurile Olimpice de breakdance, măcar aici în Regat suntem considerat sport de performanță și ne putem desfășura în continuare activitatea", a mai declarat Barry Hearn, care se ocupă și de darts, nu doar de snooker, referindu-se la Campionatele Mondiale din ambele sporturi pe care le guvernează și care au primit în primă fază avizul de a primi spectatori, ulterior acest drept fiindu-le retras.
  • Stuart Bingham este deținătorul trofeului la Masters, după ce în finala din 2020 l-a învins pe Ali Carter, 10-8.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15