De ce a luat înființare Federatia de Snooker RST?
În România. avem din ce în ce mai mulți practicanți de snooker, iar aceștia au nevoie de un sistem organizat care să contribuie la dezvoltarea profesională a carierelor lor sportive. FRST iși propune sa aduca sub aceeași umbrelă cluburile cu activitate concretă în dezvoltarea snooker-ului și nu pe cele ce își desfășoară activitate doar pe hârtie.
FRST pleacă la drum cu o echipă experimentată, o echipă ce a fost implicată în organizarea evenimentelor de snooker de peste opt (8) ani de zile.
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM O ZI
Noua structură organizatorică națională își dorește sa creeze un mediu propice jucătorilor din România pentru îmbunătățirea nivelului de joc si pentru ascensiunea către circuitul profesionist prin organizarea de evenimente de calitate realizate în întreaga tară. Astfel, toate cluburile de snooker din România care își doresc sa facă parte dintr-un sistem organizat pot să se afilieze la FRST, singura condiție obligatorie fiind cea referitoare la existența activității de dezvoltare a snooker-ului în clubul respectiv.
FRST va sprijini fiecare club de snooker afiliat în toate ariile de business specifice pentru un club de snooker:
  • Consultantă cu privire la eficientizarea activității operationale/minimizarea costuri operaționale
  • Suport în organizarea de evenimente (turnee, sesiuni de initiere/instruire in snooker, cursuri de arbitraj, etc.)
  • Suport in oferirea de soluții informatice pentru efectuarea transmisiilor livestreaming
  • Suport in pregatirea materialelor publicitare/promovare pentru evenimentele de snooker
https://i.eurosport.com/2021/07/16/3174582.png

Detalii despre primul eveniment de snooker realizat de către FRST

Primul eveniment FRST reprezintă cel mai mare turneu realizat vreodată în afara Bucureștiului, Romanian Snooker Trophy si va avea loc in perioada 23-25 Iulie la clubul de snooker Black Pot din Brasov.
Asocierea celor două cluburi de snooker (RST si Black Pot) în demararea acestui proiect de promovare a snooker-ului din România (FRST), împreună cu susținerea acordată de către celelalte cluburi active, oferă un început promițător pentru noua structură organizatoricănațională.
La turneu, sunt așteptați să participe peste 60 de jucatori din România și nu numai, deoarece la competiție au confirmat deja înscrierea cele mai mari tinere talente din Ucraina, Rep. Moldova, Ungaria si Bulgaria.
Turneul se va desfășura în format knock-out, primul la trei (cel mai bun din 5 jocuri). Regulamentele aplicabile sunt publicate pe https://snookerbucuresti.ro/category/reg-rst/ (inclusiv regulamentul jocului de snooker).
Fiind o competiție de tip Open, orice jucător de snooker poate participa, nefiind necesar ca jucătorii să fie legitimați la vreun club sportiv. Pentru înscrieri fiecare participant trebuie să acceseze www.snookerbucuresti.ro și să completeze formularul de înscriere. Taxa de participare pentru competiție este de 50 Ron.
Detaliile legate de premiile oferite la finalul competiției sunt indicate în afișul de prezentare de mai sus.
Această competiție va fi transmisă live pe toate paginile de Facebook ale fiecărui club partener și participant, printre care: MrBiliard (Baia Mare), Black&White (Oradea), RST Snooker Club (București), Snooker Brașov, Academia de Snooker Bacău, Snooker Craiova, Sport Clasic, și alți parteneri susținători ai snookerului.
Evenimentul va fi promovat în mod exclusiv de către Eurosport România (www.eurosport.ro), cel mai mare promotor media al snookerului la nivel mondial și totodată partener media al FRST.
Printre partenerii care au făcut posibil acest eveniment sunt:
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM O ZI
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46