Gary Wilson, 35 de ani, al 20-lea jucător de snooker în clasamentul mondial, a realizat primul "147" la nou-înființata WST Pro Series. De la începutul lui 2021, doar Stuart Bingham mai reușise un break maxim, la Championship League.
Englezul a reușit break-ul maxim în jocul al doilea al partidei cu Liam Highfield, ducând scorul la 1-1, însă în cele din urmă a fost învins cu 2-1 de conaționalul său de pe locul 57 mondial. Superba închidere de masă a venit într-un moment foarte complicat al carierei lui Garry Wilson.
După ce la începutul lunii a răbufnit total necontrolat în timpul duelului său cu John Higgins de la Championship League, lovind în plin bilele de pe masă după o ratare la o bilă ușoară, Wilson a recunoscut în fața jurnaliștilor britanici: "Sunt unul dintre ultimii oameni de pe pământ care să se plângă de sentimente și probleme. Nu aș folosi cu ușurință cuvântul 'depresie'. Nu aș vorbi despre așa ceva decât dacă ar fi un aspect pe care l-am analizat foarte atent timp îndelungat. Dar asta este și mare problemă. Ții totul în tine și se acumulează. Cred că am fost în negare mult timp. Dar acum mi-am spus: 'ceva nu este în regulă și nu trebuie să îți fie rușine să recunoști'. Nu am nicio motivație să joc snooker, să mă dau jos din pat, nu pot să văd care este rostul. Nu știu ce ar spune experții, dar pare a fi depresie ceea ce am îndurat eu." Sportivul consideră că problemele sale s-au amplificat după ce planul de a-și construi o nouă casă împreună cu iubita sa i-a fost îngreunat de probleme financiare și pandemia de coronavirus.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59
Gary Wilson a obținut joi doar patru victorii din șapte meciuri în "Grupa G" a noului turneu de puncte, desfășurat într-un sistem inovator, cu grupe succesive. El a ratat astfel calificarea în faza următoare a grupelor principale, în condițiile în care doar primii doi clasați obțin biletul pentru etapa a doua WST Pro Tour (17-20 martie).
  • Acesta este al treilea break maxim al carierei lui Gary Wilson, după cele reușite în calificările pentru Campionatul Mondial din 2017 și calificările pentru Masters-ul German din 2013.
  • Totalul break-urilor maxime reușite în snooker ajunge astfel la 166.

Primii 6 jucători calificați în etapa a doua la WST Pro Series (32 de jucători)

  • Joe Perry (6 victorii în 7 meciuri în Grupa M)
  • Xiao Guodong (5 victorii în 7 meciuri în Grupa M)
  • Kyren Wilson (5 victorii în 7 meciuri în Grupa B, cu cinci break-uri de peste 100 de puncte)
  • Sunny Akani (5 victorii în 7 meciuri în Grupa B)
  • Martin O'Donnell (5 victorii în 7 meciuri în Grupa G)
  • Lu Ning (5 victorii în 7 meciuri în Grupa G)

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23