Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Judd Trump, campion la Mastersul German! L-a învins în finală pe Si Jiahui și a setat două recorduri absolute

Nicu Savin

Actualizat 05/02/2024 la 00:09 GMT+2

Judd Trump a câștigat pentru a 3-a oară în carieră Mastersul German. Aflat într-o formă de vis de la începutul săptămânii, englezul a câștigat fără emoții și finala cu Si Jiahui, scor 10-5. "Asul din Pachet" a devenit primul jucător din istorie cu 3 titluri în istoria competiției și primul care face mai mult de 8 break-uri de peste 100 de puncte pe parcursul unei singure ediții.

Judd Trump, lovitura turneului, la Wuhan! Englezul, perfecțiunea întruchipată

Judd Trump a confirmat încă o dată că traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei. Chiar dacă nu a livrat la cele mai importante turnee de până acum, UK Championship și Masters, englezul a ajuns deja la 4 trofee câștigate în acest sezon, la turneele de puncte.
După o săptămână în care a fost mereu la înălțime, Trump s-a impus categoric în finala de la Mastersul German, 10-4 contra lui Si Jiahui. Aflat la prima finală a carierei, chinezul nu a arătat prea mult trac în startul partidei și prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Trump a câștigat apoi 3 jocuri la rând, dar Si Jiahui a păstrat o oarecare doză de suspans și a câștigat ultimul joc al primei sesiuni.
Astfel, sesiunea decisivă s-a reluat de la scorul de 5-3 pentru Trump, iar chinezul a început fabulos, cu un break de 123 de puncte, și ecartul a devenit minim. Trump parcă a fost deranjat de performanța adversarului și și-a intrat în rol, reușind două break-uri de peste 100 la rând și distanțându-se la 7-4. "Asul din Pachet" a câștigat și următorul joc, astfel că la ultima pauză, finala părea jucată.
picture

Judd Trump, break senzațional în finala Mastersului German! Prima lovitură a fost încântătoare

Judd Trump a câștigat Mastersul German pentru a 3-a oară în carieră

La reluare a urmat un joc lung, care i-a revenit lui Si Jiahui, dar apoi Trump a evitat emoțiile și a câștigat două jocuri la rând, obținând victoria cu scorul de 10-5.
Judd Trump și-a trecut astfel în palmares al 4-lea titlu al sezonului, după cele de la English Open, Openul de la Wuhan și Openul Irlandei de Nord. În total, campionul mondial din 2019 a ajuns la 27 de turnee de clasamentu câștigate, din 44 de finale jucate, și s-a apropiat la un singur titlu de legendarul Steve Davis (28), care e pe locul 4 all-time, după Ronnie O'Sullivan (41), Stephen Hendry (36) și John Higgins (31).
Succesul de azi a fost al 3-lea pentru englez la Mastersul German, după cele din 2020 și 2021. Trump a devenit astfel primul jucător din istorie cu 3 titluri la această competiție. Până azi, el era la egalitate cu John Higgins, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams și Ali Carter, fiecare cu câte două trofee.
Prestația lui Trump pe parcursul săptămânii a fost extraordinară, el pierzând numai 16 jocuri în cele 7 meciuri pe care le-a disputat. "Asul din Pachet" a reușit și 9 break-uri de peste 100 de puncte, un alt record absolut în istoria competiției, pentru o singură ediție.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo