Higgins a fost la un pas de un nou trofeu, însă finalul meciului i-a aparținut adversarului. Cu toate acestea, în ultimul joc al primei sesiuni, John a arătat de ce e considerat de majoritatea specialiștilor unul dintre cei mai buni jucători din istorie.
Condus cu 4-3 și 63-16 în frameul 8, cu doar 51 de puncte disponibile, "Vrăjitorul din Wishaw" a avut o prestație potrivită cu porecla avută la masa de snooker. Modul în care a jucat l-a lăsat fără replică pe marele Ronnie O'Sullivan, care e convins că nimeni altcineva nu ar fi reușit să închidă frameul din acel punct.
"Nu am văzut în viața mea o așa închidere de masă. Niciun alt jucător nu ar fi reușit să închidă frameul din acea poziție. Niciunul! Au fost lovituri incredibil de grele, a fost incredibil ce a reușit John", a spus O'Sullivan pentru Eurosport.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
01/12/2022 LA 06:12
Acea închidere de masă a fost cu siguranță în top 5 pe care le-am văzut vreodată. Higgins a fost absolut magic | Jimmy White

John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile

Mark Allen, într-o formă de senzație

Ajuns pe locul 4 mondial în vara anului trecut, Mark Allen a avut un sezon 2020-2021 dezamăgitor. Acum, "The Pistol" e din nou într-o formă de zile mari, iar O'Sullivan știe ce stă în spatele succeselor sportivului născut la Belfast.
"Mark a învins mulți jucători buni. A jucat o finală, acum a venit la Openul Irlandei de Nord cu multă încredere. Și-a găsit încrederea, evoluează foarte consistent. Când joci atât de bine constant, presiunea nu mai e aceeași. Nu doar pentru că ai mai multă încredere în ceea ce poți face, dar și pentru că știi că rezultatele vor veni. Vezi cât de bine joci și știi că, chiar dacă pierzi acum, ești într-un moment excelent și vei avea succes la următorul turneu. Asta îți aduce multă liniște în joc, poți evolua la nivel maxim", a mai spus sextuplul campion mondial.
Peformanța lui Mark Allen de la Openul Irlandei de Nord este cu siguranță una fantastică. A reușit breakul maxim, a revenit incredibil contra lui Judd Trump, pentru ca în finală, cu Higgins, unul dintre cei mai buni jucători din istorie, să reușească o altă remontada de zile mari.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24