Jamie Clarcke este una dintre marile surprize din acest an de la Crucible. Galezul a ajuns pe tabloul principal pornind din primul tur al calificărilor și a ajuns în optmile de finală după ce l-a eliminat incredibil pe Mark Allen.

Schimb de replici între Clarcke și McGill

The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Jamie Clarke a început excelent și meciul din optimi contra scoțianului Anthony McGill și a câștigat prima sesiune cu 6-2. Mai mult, galezul s-a distanțat la 8-2 la începutul celei de-a 2-a sesiuni și părea că s-a desprins în câștigător, dar apoi a venit un moment foarte controversat, care a schimbat soarta meciului cu 180 de grade.
Când McGill era la masă, galezul s-a așezat fix pe linia loviturii acestuia în loc să se așeze pe scaunul său și de aici a plecat un schimb de replici între cei doi jucători. A fost nevoie de intervenția experimentatului arbitru Jan Verhaas pentru ca lucrurile să nu degenereze.
Arbitrul olandez a încercat să-l calmeze pe McGill care se îndreptase amenințător spre Clarke, iar apoi i-a transmis galezeului să se așeze pe scaun atunci când adeversarul său este la masă: "Trebuie să încerci să eviți să stai în vizorul adversarului tău când este la masă. Dacă el joacă în direcția ta, te rog să stai pe scaun."
La pauza dintre reprize, Clarke a avut o postare amuzantă pe contul tău de Twitter: "Dacă vrei să dansăm, să dansăm".
Lucrurile s-au calmat apoi, dar efectele asupra meciului s-au văzut imediat și l-au afectat mai mult pe Clarcke. McGill a câștigat toate frame-urile din momentul acelui incident și s-a apropiat la scorul 8-7, ultimul joc al sesiunii nemaifiind disputat din cauza întârzierii prea mari, astfel că sesiunea decisivă se va relua astăzi de la acest scor.
https://i.eurosport.com/2019/12/05/2730752.jpg

Echilibru perfect în meciurile O'Sullivan-Ding și Robertson-Hawkins

Cea de-a 2-a sesiune din întâlnirea Ronnie O'Sullivan-Ding Junhui a fost o copie perfectă a primeia. Începând de la scorul egal, 4-4, Ronnie a câștigat primul frame din a 2-a sesiune, dar apoi chinezul a reușit să câștige 3 frame-uri la rând cu break-uri consistente de 64, 118 și 101 puncte, intrând la pauza dintre reprize în avantaj, scor 7-5.
La fel ca în prima sesiune, Ronnie a venit mai hotărât de la vestiare și a câștigat și el 3 jocuri unul după altul, cu break-uri solide de 90, 89 și 73 de puncte. Ultimul joc al sesiunii i-a revenit însă chinezului, astfel că cei doi vor începe sesiunea decisivă din această seară de la scorul de 8-8.
Câștigătorul acestu meci va urma să-l întâlnească în sferturi pe galezul Mark Williams, care la învins în turul 2 pe Stuart Bingham.
https://i.eurosport.com/2015/04/30/1470578.jpg
De la același scor va începe și disputa dintre Neil Robertson și Barry Hawkins. Australianul a câștigat prima sesiune cu 5-3 și tot lui i-a revenit și primul joc al celei de-ea 2-a după un brak superb de 132 de puncte.
Apoi Hawkins și-a mărit nivelul jocului și a câștigat 3 frame-uri consecutive, la pauză intrându-se la egalitate, 6-6. După pauză cei doi și-au împărțit și ultimele 4 jocuri și vor porni cu șanse egale în sesiunea decisivă de astăzi, unde vor lupta pentru un loc în sferturile de finală acolo unde îi așteaptă Mark Selby.
Cel mai dezechilibrat meci din această fază a competiției este disputa dintre Kyren Wilson și Martin Gould. Wilson a câștigat prima sesiune cu 5-3, iar apoi a luat toate cele 4 frame-uri din prima repriză a sesiunii de seară, distanțându-se la 9-3. Repriza a 2-a s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar meciul se va relua astăzi de la scorul de 11-5 pentru Wilson, care este cu un pas în sferturile de finală, unde îl va întâlni pe Judd Trump.
Toate cele 4 meciuri rămase din optimile de finală se vor încheia astăzi, urmând ca mâine să înceapă meciurile din sferturi, care se vor desfășura după același sistem, cel mai bun din 25 de jocuri.
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de Snooker pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15