După ce a trecut prin cea mai grea experiență din viața sa, Jamie Jones urmează să revină în World Snooker Tour după o absență de doi ani. În octombrie 2018, Jones a fost suspendat din circuit pentru încălcarea regulilor de pariere. Fiind în imposibilitate de a concura, Jones a ieșit din Top 64 la finalul sezonului 2018-2019.
Galezul a profitat de prima ocazie pentru a reveni în circuitul mondial profesionist și a reușit acest lucru săptămâna trecută, după ce l-a învins în runda finală de la "Q School" pe Michael Georgiou cu scorul de 4-0.

Allister Carter - Jamie Jones

Credit imagine: Imago

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46

Jones: "M-am simțit ca și cum a murit cineva din familia mea"

Sportivul galez a declarat că a trecut cu greu peste perioada de suspendare, regretă greșeala pe care a făcut-o, dar este hotărât să nu o mai repete și își dorește să revină la forma care l-a dus pe locul 29 în lume și în sferturile Campionatului Mondial din 2012.
"În ultimii doi ani am trăit o experiență care mi-a schimbat viața. Este greu să spun cât de greu mi-a fost. M-am simțit ca și cum a murit cineva din familia mea. Snookerul a fost totul pentru mine, a fost viața mea. Dintr-odată nu mai eram un jucător de snooker. Nu puteam să-mi continui cariera. Și reputația mea a fost pătată. Am fost obișnuit cu oamenii care îmi trimiteau mesaje de felicitare când câștigam un meci. Dar atunci, toți oamenii mă întrebau câte meciuri aranjasem. Tocmai văzuseră titluri în presă și nu înțelegeau că nu făcusem așa ceva. De fiecare dată a trebuit să le explic detaliile și asta m-a înnebunit.", a spus jucătorul de 32 de ani.
Jones a precizat că această perioadă a fost foarte grea, dar la ajutat să descopere și alte laturi ale vieții, ieșind oarecum din circuitul închis în care trăiește un jucător de snooker: "După ce a trebuit să încetez să joc, în primele două săptămâni nu am putut să mă dau jos din pat. Am fost atât de supărat și nu am vrut să mă întorc să joc snooker. Pe măsură ce a trecut timpul, am înțeles și am realizat că am de ales dacă las situația să mă distrugă sau o folosesc pentru a mă stimula. Am decis să mă ocup de ceea ce era în fața mea. Am muncit pentru consiliul local, tăind iarba. Am cunoscut o grămadă de oameni la acea slujbă. De asemenea, am muncit livrând colete înainte de Crăciun. Am început să alerg mult, adesea câte 15 mile pe zi. Am întâlnit oameni noi și am făcut lucruri pe care nu le făcusem niciodată. Asta m-a făcut să-mi dau seama că există o lume și în afara snooker-ului."

jamie jones

Credit imagine: From Official Website

Jamie Jones: "Nu am omorât pe nimeni"

Galezul este gata să-și spele imaginea în anii următori și să redevină același jucător care promitea foarte mult în urmă cu câțiva ani. Jones este hotărât să profite de această șansă și lasă trecutul în urmă, sperând că greșelile sale să fie exemple pentru tinerii jucători.
"Prietena mea, Elize, a fost incredibilă. M-a ajutat atât de mult. La fel și mama și tata. Am încălcat regulile. Toata lumea face greșeli. Nu am omorât pe nimeni, dar nu știam regulile suficient de bine și am fost pedepsit. Mi-am ispășit pedeapsa și sunt gata să revin.", a completat Jones.
Sportivul a mărturisit că cel mai mult l-a afectat pătarea reputație sale. Faptul că este văzut ca un "blatist" este foarte greu de suportat, dar Jones este hotărât să redevină un exemplu pe viitor: "Ceea ce m-a durut cel mai mult a fost că până atunci am fost considerat un exemplu și am încercat întotdeauna să fiu un bun ambasador pentru snooker. De fiecare dată când mi s-a cerut să fac ceva, cum ar fi să vizitez școli și să merg în excursii în China, am spus întotdeauna "da". Tot ceea ce făcusem de mulți ani pentru a fi un bun profesionist s-a șters cu buretele. Acum că m-am întors în circuit și mă voi strădui să redevin un model."
Jamie Jones este convins că are tot viitorul la dispoziție să recupereze ceea ce a pierdut în ultimii 2 ani și admite că greul abia acum începe: "Munca grea începe abia acum, dar este o oportunitate grozavă. Sunt mai hotărât decât am fost vreodată și simt că aș putea avea cei mai buni ani înaintea mea. Am doar 32 de ani, ceea ce nu e mult pentru un jucător de snooker, așa că aș putea avea alți 20 de ani în circuit. Voi aprecia fiecare minut din această aventură."
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57