Ronnie O'Sullivan a debutat în 1992 în circuitul profesionist de snooker și a început imediat să stabilească o mulțime de recorduri - în anul următor a devenit cel mai tânăr campion la un turneu de puncte din istorie când a câștigat UK Championship cu 7 zile înainte să împlinească 18 ani. Anul următor a devenit cel mai tânăr câștigător al Mastersului, la 19 ani și 69 de zile.
Victoria de la Shanghai de la începutul acestui sezon a reprezentat al 27-lea an competițional consecutiv în care Ronnie O'Sullivan cucerește cel puțin un trofeu!

Adversarul pe care nu l-a învins Ronnie

The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Puțini jucători se pot lăuda cu palmares pozitiv în duelurile cu Ronnie O'Sullivan. Însă unul singur a jucat mai mult de un meci împotriva acestuia și a câștigat!
Aflat în prezent pe locul 70 mondial, Elliot Slessor se poate mândri cu faptul că l-a învins pe Ronnie O'Sullivan în ambele partide disputate până acum. Când avea în față posibilitatea unui nou meci cu Slessor la Openul Englez, Ronnie a spus: "Nu pot să-l bat pe Elliot Slessor, m-a învins de 2 ori. Dacă va fi să joc cu el, le recomand celor de la casele de pariuri să-l considere favorit. Stilurile uneori se ciocnesc și sunt jucători împotriva cărora te chinui. Din cine știe ce motiv nu pot juca împotriva lui sau poate el joacă mai bine împotriva mea, așa se întâmplă uneori" spunea O'Sullivan pentru Eurosport.
Slessor, 25 de ani, nu crede că există o "rețetă" exactă pentru a învinge un jucător de talia lui Ronnie O'Sullivan. El a vorbit cu cei de la Metro despre acest palmares al său împotriva "Rachetei".
Nu știu, uneori ai un adversar care îți crează probleme. Nu am jucat nici eu grozav în fața lui, dar nici el cu mine. Cred că mulți jucători se tem de el și probabil și eu ar trebui să mă tem, însă pur și simplu nu mă tem de nimeni
Nu mă înțelegeți greșit, data viitoare când joc cu el poate fi la Crucible și să mă anihileze cu 10-0 și să nu am nicio șansă. Nu mă tem de asta pentru că orice e posibil. Dar știu și că pot să-l bat dacă profit de șansele mele. Cred că unii jucători se tem să își facă propriul joc în fața lui, dar eu nu sunt acel gen de jucător. Dacă am o șansă indiferent de adversar, sunt capabil să profit de ele
Victoria cu 6-2 a lui Slessor la China Open a fost una cu adevărat memorabilă. Era 4-0 după prima pauză, însă Ronnie s-a întors la masă și a reușit cel de-al 14-lea break maxim din carieră.
"Probabil cel mai nebun meci în care am fost vreodată implicat. Știam că va reuși break-ul maxim când a ajuns la 32 și a reușit să trimită bilele roșii peste tot. M-am uitat la el și am zâmbit pentru că știam, aveam un sentiment pe care nu l-am mai avut. A venit la masă, a avut o lovitură de deschidere perfectă. Prima bilă roșie a fost una combinată, cea mai nebună lovitură pe care o poți vedea, era o distanță mare între bile. Apoi a intrat în pachetul de bile și am știut că va reuși break-ul maxim. A fost ciudat pentru că mă pregătisem psihic de o revenire a lui. Nu credeam că dacă am 4-0, pot să câștig cu 6-0. Jucătorii de clasă pot să te facă să nu mai ai nicio șansă timp de 6 jocuri. Dar mi-am zis să continui cu ceea ce am făcut până atunci și să profit de orice oportunitate când vine" a mai spus Slessor.
Cred că parțial teama față de el e și pentru că cu toții am văzut ce daune poate provoca la masa de snooker. Este o parte din stilul lui, dar oricine poate până la urmă. El reușește însă mai des, însă care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Să te bată rău? Nu vei fi primul și cu siguranță nici ultimul care o pățește. Așa că nu îmi stă gândul la această posibilitate
Elliot Slessor se află în grupa 2 la Championship League, turneu care va începe luni pe Eurosport de la ora 17.00, chiar cu această grupă din care mai fac parte Judd Trump, Daniel Wells și David Grace.

Totul despre turneul Championship League - de pe 1 iunie, la Eurosport

https://i.eurosport.com/2020/05/30/2826005.jpg
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15