Judd Trump a declarat că este timpul ca partidele din cadrul Campionatului Mondial de Snooker să se mute din teatrul Crucible din Sheffield, considerând că cel mai important eveniment din calendarul acestei discipline sportive merită o locație gazdă mai mare.
Crucible a găzduit Campionatul Mondial de Snooker din 1977 și până în prezent, fiind considerată o "casă spirituală" a acestui sport. Aici și-au câștigat titlurile mondiale, printre alții, Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan și Steve Davis.
Locația este, însă, destul de mică, având o capacitate de circa 1.000 de persoane, iar Judd Trump crede că, deși dimensiunile mai mici ale teatrului ajută la crearea unei atmosfere speciale, evenimentul mondial merită o extindere, care ar urma să ajute la creșterea popularității acestui sport.
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
IERI LA 20:22
"Este un loc uimitor, dar este cel mai bun loc pentru Campionatul Mondial acum? Probabil că nu, nu cred. Locația are nevoie de un eveniment istoric, de prestigiu, pe care să-l găzduiască, așa cum este Campionatul Marii Britanii, dar Mondialul trebuie să meargă într-un loc mai mare, din punctul meu de vedere.
Competiția de vârf a acestui sport nu ar trebui să fie reținută din punctul de vedere al numărului de spectatori, ar trebui să participe mii de oameni! Dacă putem vinde 2.200 de bilete la Masters, Campionatul Mondial ar trebui să primească 5.000 de spectatori pe un stadion sau o arenă masivă, nu un mic teatru.
Știu că aduce emoția publicului foarte aproape, astfel încât ne face să fim mai nervoși, dar cred că s-ar putea obține același efect la o scară mai mare în altă parte. Vorbim totuși despre Campionatul Mondial, toată lumea va fi entuziasmată, toată lumea se va pregăti pentru acest eveniment tot anul", a declarat Judd Trump, potrivit Metro.
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
IERI LA 20:19
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10