Judd Trump își începe aventura la UK Championshi împotriva conaționalului Paul Davison. Numărul 1 mondial este mare favorit, dar va trebui să fie foarte atent în această dispută, Davison reușind recent un rezultat uriaș împotriva unui alt jucător de top.
Cu aproximativ 2 săptămâni în urmă, Davison izbutea una dintre numeroasele surprize din calificările Mastersului German, învingându-l pe triplul campion mondial, Mark Williams. Partida a fost una plină de suspans, Davison câștigând în joc decisiv, scor 5-4.
În ultimul frame a existat și un moment controversat. Când pe masă mai era o singură bilă roșie, iar scorul era foarte strâns, Davison se afla în snooker, fiind obligat să execute lovitura din spatele bilei galbene. Acesta a jucat cu mantă și a atins bila roșie, reușind chiar să-l lase în snooker pe Williams. Galezul a susținut însă că Davison a comis un fault, atingând și bila galbenă cu tacul după ce a lovit bila albă, dar arbitrul partidei nu a observat acest lucru și nici Davison nu a recunoscut, deși reluările au arătat că Williams avea dreptate.
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37
Momentul s-a dovedit a fi decisiv, deoarece Williams a greșit apoi, iar Davison a trecut în avantaj și în final a câștigat. Totuși, jucătorul englez nu a ajuns pe tabloul principal la Mastersul German, el fiind învins categoric, scor 5-1, de către Ryan Day în runda a 2-a a calificărilor.

Judd Trump, în formă de zile mari

Partida din această seară va fi a 3-a dintre Judd Trump și Paul Davison, precedentele 2 fiind câștigate fără emoții de numărul unu mondial: 5-1 (2012-16-imile Mastersului German) și 5-0 (2016-Calificările Mastersului German).
Judd Trump traversează o formă de vis, el câștigând săptămâna trecută Openul Irlandei de Nord, după o finală foarte disputată împotriva lui Ronnie O'Sullivan. Englezul este printre mari favoriți și la UK Championship, primul turneu al ''Triplei Coroane'' din acest sezon.
Trump are deja în palmares acest trofeu, impunându-se în finala din 2011 cu 10-8 în fața lui Mark Allen. Judd a mai ajuns și în 2014 în ultimul act, dar a pierdut în fața lui Ronnie O'Sullivan, scor 10-9.
Partida dintre Judd Trump și Paul Davison din turul 1 al UK Championship va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
Trump cere mutarea Mondialului de snooker din legendarul Crucible! Argumentele "Asului din pachet"
10/09/2021 LA 13:20
Snooker
Mark Williams a rescris istoria snookerului cu succesul de la British Open
23/08/2021 LA 07:24