În plină pandemie de coronavirus, cele mai multe dintre competițiile sportive din Europa au fost anulate. Nu s-a întâmplat asta cu Gibraltar Open, competiție transmisă în direct de Eurosport.
Judd Trump e primul semifinalist al evenimentului, după ce a reușit breakuri consistente în disputa cu Liang Wenbo: de 63, 56, 113 și 54 puncte. Asiaticul s-a ținut cu dinții de această dispută, în ultimul frame revenind la masă deși avea nevoie de mai multe snookeruri. A reușit doar unul, insuficient pentru a reveni în partidă.
În penultimul act, Trump îl va întâlni pe învingătorul din disputa Xiao Guodong - Jimmy Robertson. Pe cealaltă parte de tablou, Kyren Wilson, care i-a administrat un sec 4-0 lui Thepchaiya Un-Nooh va lupta în semifinale cu cel care câștigă disputa David Grace - Mark Williams.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
Ce se întâmplă cu Mondialul de snooker?
Turneul din Gibraltar trebuia inițial să se desfășoare cu maximum 100 de oameni în tribune, dar în cele din urmă s-a luat decizia de a se juca cu tribunele goale, pentru a evita răspândirea coronavirus.
Finalul sezonului de snooker ar trebui să aducă și cel mai așteptat eveniment, Campionatul Mondial (18 aprilie - 4 mai), care se desfășoară în mod tradițional în Teatrul Crucible, din Sheffield.
Anul trecut, Trump a jucat impresionant, cucerind titlul mondial, după o finală fără istoric în fața lui John Higgins, scor 18-9, dar nu știe în ce măsură în 2020 își va putea apăra titlul. Nu pentru că ar avea probleme de formă, ci pentru că această competiție ar putea fi anulată, din cauza COVID-19.
"Toți suntem în aceeași poziție și toți știm că trebuie să jucăm cel mai bun snooker al nostru acum, pentru că nu știm ce va urma", a spus Trump, completat de Neil Robertson: "Va fi foarte dificil. Nimeni nu știe câte meciuri sau câte turnee se vor mai juca în acest sezon. Nu e ceva controlabil, nu depinde de noi".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15