Judd Trump a fost eliminat în sferturile de finală al Campionatului Mondial de către Shaun Murphy, iar campionul mondial din 2019 a fost prezent în studiourile BBC, pentru a comenta acțiunea ultimelor meciuri de la Crucible.
Printre analiza primelor 2 sesiuni din marea finală dintre Shaun Murphy și Mark Selby, Trump a făcut noi apeluri pentru modernizarea snookerului, care au fost foarte bine primite de fani pe site-urile de socializare.
Snooker-ul traversează o perioadă de tranziție, odată cu plecarea lui Barry Hearn de la șefia World Snooker, iarTrump spune că implicarea jucătorilor actuali ajută la îmbunătățirea prezentării și a atracției jocului.
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
18/10/2021 LA 07:57
"Este deosebit de important ca noi (n.r. jucătorii mai tineri) să fim în studi-ourile TV, deoarece unii dintre spectatorii și fanii mai tineri, în special adolescenții, nu i-au văzut pe unii dintre comentatorii mai în vârstă jucând. A fost bine pentru mine să văd cealaltă parte a ceea ce se întâmplă în culise.Pot vedea loviturile dintr-un unghi și dintr-un punct de vedere diferit. Am fost atât de des la masă și pot să spun cu adevărat prin ce trec jucătorii, emoțiile lor și aproape că văd cum se va desfășura jocul doar din privirea acestora.", a spus Trump pentru BBC.
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122021.jpg

Judd Trump: "Nu vreau să schimb totul în snooker"

Pe lângă implicarea jucătorilor în cadrul emisiunilor dedicate snookerului, Trump inistă că unele aspecte ale jocului ar trebui schimbate, tocmai pentru ca acest sport să crească în popularitate. Englezul a spus în urmă cu ceva timp că obligativitatea purtării costumului și al papionului ar trebui scoasă, cel puțin la anumite turnee, deoarece jucătorii pot oferi mai mult atunci când sunt mai relaxați.
"Este important să avem mai multă varietate în joc, pentru ca oamenii să își exprime opiniile și jucătorii să arate mai multă emoție la masă. Nu vreau să schimb totul în snooker. Vreau doar să-l ajut să se îmbunătățească pentru viitor.", a adăugat Trump.
De asemenea, Trump a venit cu o idee interesantă, care dacă ar fi implementată ar scurt mult din durata jocurilor: "Mi-ar plăcea să văd un turneu de snooker în care, de îndată ce cineva are nevoie de un snooker, gata - cadrul să se încheie. Atunci nu vei mai pierde 15-20 de minute încercând să faci snooker. Gândiți-vă la timpul care s-ar economisi la televizor și ce presiune ar fi la bila de frame."
Jack Lisowski, coleg de generație cu Judd Trump, este de aceeași părere în ceea ce privește codul vestimentar din snooker: "Vesta și papionul mă fac să nu mă simt deloc confortabil. Am fost surprins că mulți alți jucători de top au fost de acord cu el (n.r. Judd Trump) pe rețelele de socializare."
Totuși, jucătorii old-school nu agrează renunțarea la tradiție: "Personal, nu aș vrea să schimb codul vestimentar. Pentru mine a fost ca o uniformă. Întreaga mea atitudine s-a schimbat când am jucat ăn îmbrăcăminte casual, dar înțeleg confortul pe care aceasta îl oferă.", a spus Stephen Hendry.
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
18/10/2021 LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
18/10/2021 LA 04:38