Judd Trump s-a calificat fără probleme în finala UK Championship după o victorie cu 6-2 în fața lui Lu Ning. Liderul Mondial se va înfrunta în marea finală cu australianul Neil Robertson după ce acesta a ajuns și el în ultimul act mai devreme sâmbătă.
Trump a câștigat primul frame după un joc excelent prin care a reușit un break de 66 față de cel de 51 al lui Ning. Chinezul a câștigat apoi fără probleme al doilea frame pentru a egala scorul însă un break de 107 și apoi unul de 97 l-au readus pe Trump în avantaj, cel care a avut per total nevoie de șase pentru a-și asigura victoria și șansa de a câștiga un nou turneu.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59
Jucătorul chinez a câștigat cu 69 la 56 pentru a reduce din dezavantaj însă încă un break de 50 al lui Trump l-a readus pe englez în avantaj cu două frame-uri. Lu părea să fie frustrat urmărindu-și adversarul care mergea fără probleme spre victorie. Lu a dat din cap și a lovit ușor cu pumnul în masă în penultimul frame.

Judd Trump - Neil Robertson, finala UK Championship 2020

Neil Robertson l-a învins pe Yuelong Zhou cu 6-2 pentru a ajunge în finala UK Championship.
Robertson a reușit să treacă peste un prim frame dificil pentru a prelua conducerea cu 2-0 iar apoi și-a dublat avantajul cu un break de 125, acesta fiind al cincilea de peste 100 de puncte pentru el la acest turneu.
Însă Zhou a revenit într-un al treilea frame cu adevărat spectaculos. Break-ul inițial al jucătorului de 22 de ani s-a oprit inițial la 45 după o lovitură pozițională slabă iar Robertson a răspuns cu un break de 62. Implicați într-o luptă aprigă pentru bila albastră, Robertson a jucat apoi excelent însă în cele din urma Zhou a revenit pentru a reduce din diferență.
Zhou a răspuns cu cel mai mare break al său de la UK Championship (141) pentru a reduce deficitul la trei. Însă Robertson s-a impus în cele din urmă și va merge în finală unde va juca cu Judd Trump sau Lu Ning.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23