Primul turneu din seria Home Nations a ajuns la ultimul act, iar Judd Trump și Neil Robertson își vor disputa trofeul "Steve Davis" și premiul de 70.000 de £.
Englezul a trecut în semifinale de John Higgins, scor 6-4, după ce a câștigat impresionant ultimele 3 frame-uri ale disputei, în timp ce Robertson l-a învins în penultimul act pe Mark Selby în joc decisiv, scor 6-5.
Trump și Robertson au fost cei mai buni jucători din circuit în sezonul trecut până la întreruperea din luna martie, dar apoi ambii au dezamăgit la Campionatul Mondial. Trump câștigase 6 turnee de puncte, un record absolut pentru un sezon, iar australianul și-a trecut și el 3 trofee în palmares.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
ACUM 10 ORE
Cei doi au disputat 2 finale în sezonul precedent, împățindu-și victoriile. Trump s-a impus în finala Mastersului German, scor 9-6, iar Robertson a câștigat dramatic, în joc decisiv (10-9), finala de la turneul Campionul Campionilor, considerat de specialiști unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani.
https://i.eurosport.com/2020/04/22/2809678.jpg

Judd Trump-Neil Robertson, marea finală de la English Open 2020

Judd Trump are un palmares pozitiv la întâlnirile directe, dar diferența este foarte mică, ceea ce atestă echilibrul care a persitstat mereu între cei doi maeștrii ai tacului. De altfel, niciunul dintre ei nu a reușit o serie de 3 victorii consecutive împotriva celuilalt, dacă excludem meciurile din Champions League, o competiție cu caracter amical.
Rezultatul acestei finale nu va influența clasamentul mondial, Trump având un avans considerabil în fruntea ierarhiei, în timp ce Rebertson este pe locul 3 și nu îl poate întrece pe campionul mondial, Ronnie O'sullivan, care ocupă poziția a doua.
Totuși, premiul de 70.000 de £ și mult râvnitul trofeu reprezintă o miză foarte mare pentru fiecare dintre cei doi jucători, mai ales că niciunul dintre ei nu are în palmares acest titlu. Judd Trump a fost aproape la chiar prima ediție, dar a pierdut în finala din 2015, scor 9-6, în fața lui Liang Wenbo.
Dacă va câștiga, Trump îl va egala pe Robertson la numărul de titluri în carieră. Australianul are 18 finale câștigate, iar cu un succes astăzi ar trece peste Mark Selby în clasamentul all-time, apropiindu-se la 3 titluri de Mark Williams, care ocupă poziția a 5-a cu 22 de trofee câștigate.
Marea finală de la English Open se va disputa în 2 sesiuni, după sistemul cel mai bun din 17 frame-uri (primul la 9). Prima sesiune va începe la ora 15:00, iar cea de-a 2-a la ora 21:00 și ambele vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
ACUM 11 ORE
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
ACUM 20 ORE