Acesta a fost primul turneu pentru Judd Trump după testul pozitiv de coronavirus dar numărul 1 mondial nu a arătat că ar fi resimțit vreun efect al virusului în victoriile cu Mark Davis, Joe Perry și Ding Junhui. Totuși, pentru cea mai mare parte a meciului din sferturile de finală, Trump a suferit.
Hawkins a fost cel care a avut începutul în forță, cu un break de 101 pentru a câștiga primul frame.
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
18/10/2021 LA 07:57
Hawkins a dominat ulterior partida iar pauza nu a îmbunătățit deloc lucrurile pentru Tump, cel care a pierdut și frame-ul cinci împotriva oponentului său. Hawkins a jucat din ce în ce mai bine și a ajuns la un pas de victorie, având nevoie de un singur frame.
Hawkins a încercat să țină pasul dar Trump a fost într-o formă de zile mari și a reușit una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria recentă a snookerului.

Judd Trump, în război cu World Snooker Tour

Judd Trump a decis să rupă tăcerea într-un interviu pentru "Daily Star" care face vâlvă în Regat. "Asul din Pachet" nu a putut trece cu vedere faptul că, împreună cu jucătorul împotriva căruia a disputat ultima finală dinainte de Crăciun, Jack Lisowski, a fost scos de la Masters și, în plus, deposedat și de premiul garantat participanților, de 15.000 de lire sterline.
"Eu cred că testul nici măcar nu este concludent. Așa că a fost o glumă să mă retragă din turneu și să îmi refuze și banii. Nu cred că am avut Covid, m-am simțit bine, cred că testul este inexact. Când mi-au comunicat ce se întâmplă am crezut că este o farsă, i-am întrebat dacă glumesc, dar au spus că nu pot face nimic. În altă zi rezultatul ar fi putut fi altul și aș fi putut juca. Da, după Crăciun am avut câteva simptome, dar nimic mai mult decât în trecut, am crezut că este o răceală și nu mi-am bătut capul. Jackn Lisowski a fost testat după finala World Grand Prix și rezultatul a fost neconcludent. A fost testat din nou - a ieșit negativ. Așa că nu l-a avut. A venit la Masters și a ieșit pozitiv", a pledat Judd Trump.
În pauza de sărbători, Trump a călătorit la Dubai și s-a întrebat: "am trecut prin răceli mai dure. Ce să fac, să mă testez pentru că îmi curge nasul? E ridicol. În orice alt an, era considerată o răceală. Apoi World Snooker îmi ia premiul în bani...".
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
18/10/2021 LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
18/10/2021 LA 04:38