Deși a ajuns la 50 de ani, "Kendo" joacă în continuare la cel mai înalt nivel. Fost campion mondial în 1997 și finalist în 1998 și 2003, irlandezul speră în continuare la o prezență pe tabloul principal al Campionatului Mondial, care va debuta pe 31 august și va putea fi urmărit în exclusivitate pe canalele Eurosport.
După ce nu a jucat în prima rundă din calificări, Doherty părea că va avea un meci facil contra lui Fraser Patrick (locul 122 mondial) desprinzându-se repede la 5-1. Dar scoțianul a avut o serie de 3 frame-uri câștigate la rând, care au adus scorul la 5-4. Kendo a închis apoi meciul cu un break de 57 de puncte și a scăpat astfel de emoțiile unui joc decisiv care i-ar fi putut aduce eliminarea.
https://i.eurosport.com/2016/11/21/1973230.jpg
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59

Urmează un meci dificil contra lui Mark King

Ken Doherty nu a mai ajuns în faza finală a calificărilor pentru campionatul mondial din 2014, atunci când a fost eliminat în ultima rundă de Alan McManus, după ce îl invinsese în prealabil pe Stuart Bingham cu 10-5.
Acum urmează să dea piept cu Mark King (locul 46 mondial), iar dacă va reuși să treacă de englez va juca pentru un loc pe tabloul principal al competiției contra câștigătorului confruntării dintre M.Holt și I.Burns. Partida următoare este decisivă pentru Kendo și pentru că o victorie i-ar asigura prezența în circuitul mondial profesionist și în sezonul următor, el fiind momentan pe locul 64 în clasament.
https://i.eurosport.com/2020/07/25/2855219.jpg

Ken Doherty: "Presiunea este uriașă"

După meci, irlandezul a admis că presiunea este foarte mare: "Când adversarul a revenit în meci, presiunea și-a spus cuvântul. Am reușit să câștig până la urmă și asta îmi dă speranțe pentru următorul meci. Există foarte multă presiune. Oamenii nu își dau seama când se uită de acasă, dar când lupți să rămâi în circuitul profesionist sau pur și simplu să rămâi la Campionatul Mondial, înseamnă mult."
"Este presiune pentru că este în joc participarea la Crucible. Acesta este visul tuturor jucătorilor, să ajungă la Crucible. Sunt foarte mulți jucători buni și meciurile sunt dificile, iar pentru că este vorba despre Campionatul Mondial sunt foarte mulți nervi.", a încheiat fostul campion mondial.

Ken Doherty merge mai departe în calificările pentru Mondialul de snooker

Astăzi debutează cea de-a 3-a fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial care va începe sătămâna viitoare. În această fază vor intra în cursa pentru un loc la Crucible și jucători mai consacrați și mai bine poziționați în clasament.
Cele mai importante meciuri din ultimele faze ale calificărilor vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport și Europsort Player.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23