Maflin și-a făcut în avans cel mai frumos cadou pentru cea de-a 37 aniversare, vârstă pe care o va împlini pe 8 august, reușind prima sa victorie la Crucible și calificându-se, astfel, spre un duel în turul secund, al optimilor de finală, cu scoțianul John Higgins.
Eu și John suntem buni prieteni. Abia aștept să revin la masa peste câteva zile și să joc din nou. Kurt Maflin
În 2015, Maflin devenea primul norvegian din istorie care și-a câștigat locul pe tabloul principal la Campionatul Mondial de Snooker. Atunci, la debut, Maflin a fost aproape de o mare surpriză în fața deținătorului titlului, Mark Selby, recuperând un deficit de patru jocuri și instalându-se la conducere, 9-8, însă “Bufonul” s-a salvat, câștigând în joc decisiv, 10-9.
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 17 ORE
Acum, în 2020, la a doua sa prezență la Crucible, Maflin a scris din nou istorie pentru țara sa adoptivă, aducând Norvegiei prima victorie la Mondialul de Snooker.

Semifinalist anul trecut, David Gilbert a fost învins în primul tur de Maflin

David Gilbert nu a reușit să confirme parcursul de senzație de anul trecut de la Crucible, încheiat în semifinale, după un duel dramatic cu John Higgins. Englezul a pierdut în runda inaugurală a Campionatului Mondial pentru a patra oară în șase apariții la Crucible.
Trecut cu emoții de meciul său de debut din calificări (6-5 în fața lui Joe O’Connor), dar extrem de convingător la “Ziua Judecății”, când a obținut un scor categoric, 10-1, în fața lui Matthew Selt, Kurt Maflin a dat impresia de siguranță în prima sesiune a duelului cu David Gilbert. Norvegianul nu i-a permis englezului să ajungă la conducere pe tabelă, încheind cu 5-4, după ce avusese de trei ori avantaj de două jocuri. În sesiunea decisivă însă, Gilbert a răspuns cu două break-uri mari, 102 și 93, trecând în premieră în avantaj după jocul cu numărul 13, la 7-6, înainte de ultima pauză a meciului, amenințând astfel victoria lui Maflin.
Gilbert a mai condus apoi și cu 8-7, însă Maflin a gestionat excelent un moment greu apărut în jocul cu numărul 16, când, după ce a ratat revenirea la bila neagră după a 14-a bilă roșie introdusă în buzunar, și-a compromis șansele realizării break-ului maxim. Ratarea acelui 147, după carambolul nefericit cu bila galbenă pe traseul de întoarcere al bilei albe, i-a smuls un gest de frustrare norvegianului: Maflin a arătat degetul mijlociu bilei albe.
Totuși, Kurt Maflin a adăugat alte două jocuri câștigate consecutiv, pentru a-și asigura locul în turul secund la Crucible, Gilbert ratând de două ori șansa de a impinge meciul în joc decisiv.
Simt că am jucat destul de bine, setul de solid. Simt că aș fi putut câștiga și cu 10-6, dar mi-am făcut singur viața grea. Am mulți fani în Norvegia, oameni care îmi trimit mesaje. Kurt Maflin
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 18 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46