După ce jucase de 13 ori bila roșie urmată de bila neagră, Kurt Maflin a pierdut controlul bilei albe. Norvegianul a reușit o lovitură dificilă la penultima bilă roșie, însă pe traseul de întoarcere al bilei albe spre bila neagră nu a reușit să evite bila galbenă, astfel încât nu a mai putut continua cursa pentru magicul 147, premiat la Campionatul Mondial din acest an cu un bonus de 40.000 de lire sterline, plus bonusul virtual de 15.000 de lire sterline pentru cel mai mare break.
Maflin a răbufnit pe loc, fluturând degetul mijlociu spre bila albă. Arbitra Tatiana Woollaston, soția jucătorului englez Ben Woollaston din 2011, l-a avertizat pe Maflin la finalul jocului încheiat cu un break de doar 105 puncte: la o a doua răbufnire similară va pierde un joc – un lucru care ar fi putut schimba radical soarta meciului, ajuns în fazele finale, la scorul de 8-8.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46

Ce a declarat Kurt Maflin

La finalul partidei câștigate cu scorul de 10-8 în fața lui David Gilbert, semifinalist anul trecut la Crucible, Maflin a vorbit și despre incidentul din jocul cu numărul 16.
Nu a însemnat nimic acel gest. A fost pur și simplu agresivitate pură îndreptată asupra bilei albe. Muncisem mult pentru a ajunge în acea poziție, iar când bila albă a intrat în cea galbenă a fost pur și simplu o răbufnire. Ea (n.r. - arbitra) mi-a șoptit ceva, eu am crezut că îmi spune să-mi bag cămașa în pantalon, dar mi-a atras atenția că e un avertisment pentru gestul meu. Nu eram prea atent în momentul acela”, a declarat Maflin, citat de “Daily Mail”.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57