Stephen Hendry ar fi trebuit să joace în această săptămână prima sa competiție în circuitul profesionist după o absență de mai bine de opt ani. "Regele de la Crucible", acum în vârstă de 52 de ani, a preferat să se retragă în cele din urmă de la Pro Series, considerând că este prea devreme pentru a reintra în arenă.
"Spusesem deja că dacă în urma tragerii la sorți voi fi nevoit să joc în ianuarie, voi renunța la acest turneu, pentru că nu am jucat. Nu sunt pregătit. M-aș face de râs. Este posibil să mă fac de râs și în martie, însă acum ar fi garantat acest lucru, dat fiind faptul că nu m-am antrenat. Vreau măcar să îmi dau o șansă de a juca bine. Dacă nu te-ai antrenat nu poți să concurezi cu acești băieți și să ai vreo pretenție", a declarat Stephen Hendry, potrivit Eurosport UK.
Stephen Hendry este văzut de mulți drept cel mai mare jucător de snooker din toate timpurile, fiind cel mai tânăr campion mondial din istorie (la 21 de ani) și cel mai titrat sportiv în "Era Crucible". Între 1990 și 1998 a dominat clasamentul mondial, încheindu-și cariera în 2012 după 23 de sezoane consecutive în Top 16 mondial. Anul trecut, Stephen Hendry a acceptat un wildcard pentru două sezoane în circuitul profesionist, planificându-și revenirea în arenă. Următorul turneu pe care scoțianul îl poate avea în vedere este Openul Galez, însă Hendry declară: "scopul meu este să joc din nou la Sheffield. Acesta este obiectivul meu. Ar fi incredibil să încerc și să pot juca din nou la Campionatul Mondial. Dar trebuie să joc și înainte. Nu pot merge direct acolo. Openul Galez, din februarie, este o opțiune."
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37

Prima ediție WST Pro Series

WST Pro Series este o competiție aflată la debut, cu un format competițional inedit și premii în valoare totală de 420.500 de lire sterline. 128 de jucători au fost împărțiți în 16 grupe de câte 8. În această săptămână, la Marshall Arena din Milton Keynes sunt programate meciurile din primele opt grupe (18-25 ianuarie), în timp ce a doua jumătate de tablou va debuta în competiție pe data de 9 martie.
WST Pro Series își va stabili învingătorul pe 21 martie.
Snooker
Trump cere mutarea Mondialului de snooker din legendarul Crucible! Argumentele "Asului din pachet"
10/09/2021 LA 13:20
Snooker
Mark Williams a rescris istoria snookerului cu succesul de la British Open
23/08/2021 LA 07:24