"Racheta" este vrăjit de sportivii chinezi, în trecut vorbind la superlativ în mai multe rânduri de Yan Bingtao și Fan Zhengyi.
Acum, înainte de Crucible, Ronnie l-a lăudat pe Zhao Xintong, alături de care a avut ocazia să se antreneze.
"Băiatul acesta are un talent incredibil, e uluitor să îl privești jucând. Își găsește cel mai bun nivel repede, în meciuri, și reușește să îl mențină. Uneori mai coboară, nivelul, dar e normal, la vârsta asta. Cred că la acest aspect trebuie să lucreze cel mai mult în următorii ani", a spus Ronnie pentru Eurosport.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
ACUM 6 ORE
Întrebat dacă ia în considerare în viitor să îi devină mentor tânărului chinez, marele campion a susprins, afirmând că asiaticul e deja un jucător mai bun.
"M-am distrat mult de tot când am fost cu el la aceeași masă. Dar nu îl pot antrena, puștiul e un jucător mai bun decât mine, bagă mai multe bile în buzunar decât mine. Dar împărțim idei, eu învăț de la el, el învață de la mine. Îmi face o plăcere mare să îl ajut. Nu cred că trebuie să învețe foarte mult de la mine, consider că sunt mulți alți jucători de la care poți să înveți. Despre asta e vorba când te dezvolți ca jucător, să înveți tot timpul, să iei cele mai bune părți din jocul celorlalți și să le încorporezi în al tău", a mai spus "Racheta".

Cine este Zhao Xintong, marele pariu al lui Ronnie O'Sullivan

Tânărul de 25 de ani a arătat că are un joc incredibil de solid la UK Championship, în toamnă, când l-a învins pe Luca Brecel cu 10-5 în finala întrecerii. Jucătorul asiatic a fost mult timp prezentat ca un tânăr foarte talentat, dar nu a fost niciodată într-o finală profesionistă înainte de UK Championship 2021.
El a ieșit pentru prima oară în luminile rampei în 2012, la doar 15 ani. Un an mai târziu, l-a învins pe veteranul Steve Davis, la International Championship, determinându-l pe sextuplul campion mondial să spună: "Băiatul ăsta e fabulos de bun. E mai bun decât a fost oricine altcineva la această vârstă. Și îl includ aici și pe Ronnie O'Sullivan (n.r. cel mai mare talent din istoria snookerului)".
Câțiva ani nu a reușit să își continue ascensiunea fulgerătoare, dar la English Open 2016 a revenit din nou în atenția tuturor, când după o victorie la 0 în primul tur, a dat în manșa secundă peste O'Sullivan. Asiaticul l-a condus pe Ronnie cu 3-2, după breakuri impresionante (130, 107 și 80), dar a clacat mental pe final de meci și a pierdut disputa în decisiv.
A urmat o creștere lentă dar sigură pentru Xintong, care în stagiunea 2018-2019 s-a calificat pentru primul său tablou principal de la Crucible (Campionatul Mondial). Un an mai târziu a urcat în clasament până pe 29, Ronnie O'Sullivan, Stephen Hendry sau Alan McManus spunând toți că Zhao va deveni într-o bună zi numărul unu mondial, potențialul său fiind imens.
Acum, după UK Championship, presiunea câștigării unui turneu a coborât de pe umerii lui Zhao, care, dacă va găsi o cale să rămână la fel de consistent pe termen lung, cu siguranță va fi unul dintre marii jucătorii ai următorilor 15-20 de ani. Dacă Ronnie O'Sullivan garantează pentru tine, cu siguranță că ai ajuns un jucător de cel mai înalt nivel.
Pentru Ronnie urmează marea provocare a sezonului, Campionatul Mondial, care va debuta pe 16 aprilie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. "Racheta" vizează egalarea recordului de titluri al lui Hendry și va veni la Crucible din postura de nou lider în ierarhia mondială.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15