Cei mai buni jucători din snooker-ul mondial își confirmă statutul de favoriți la Masters-ul de la Shanghai. Numărul 1 mondial, Mark Selby, a trecut până în prezent de Chris Wakelin și Alan McMannus, în timp ce Ronnie O’Sullivan i-a învins pe rând pe conaționalul Gary Wilson și pe nord-irlandezul Joe Perry.
Locul 4 în topul clasamentului mondial, John Higgins, n-a avut probleme în cele două meciuri disputate până acum, reușind victoria contra lui Ian Preece și a unuia dintre jucătorii chinezi, Zhou Yuelong.
Un alt favorit la câștigarea Mastersul-ui de la Shanghai este Judd Trump, aflat pe poziția a 3-a în clasamentul mondial. Britanicul a arătat poate cel mai bun snooker din actualul tablou, iar în runda a treia îl va înfrunta pe Stephen Maguire din Irlanda de Nord.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
O surpriză ar putea fi considerată retragerea dinaintea turneului a lui Ding Junhui, marele favorit din China și locul 2 mondial alegând să nu participe la Masters-ul de la Shanghai din cauza unei conjunctivite. Ding nu mai câștigase un meci din startul lunii octombrie, când forma sportivă a acestuia a cunoscut un real declin.
Astfel, speranțele fanilor asiatici vor sta în Liang Wenbo, care până în prezent pare cel mai capabil să ajungă în fazele superioare ale competiției. Wenbo a trecut de un alt nord-irlandez, David Gilbert, și va da piept cu Higgins în următoarea rundă.
Unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale rundei a 3-a va fi cu siguranță întâlnirea dintre Selby și Mark Williams, galezul având șansa perfectă la revanșă după ce în ultima dispută la Campionatul Internațional de la Daqing, britanicul l-a învins, câștigând și turneul.

Masters-ul de la Shanghai continuă pe canalele Eurosport in fiecare zi până sâmbătă, 18 noiembrie, când va avea loc finala turneului.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57