La startul turneului s-au aliniat cei mai buni jucători din România (52 la număr), iar meciurile disputate pe durata celor patru zile de concurs au fost extrem de intense și disputate, datorită calității foarte bune jucătorilor prezenți.
Toate rezultatele si break-urile realizate pot fi regasite pe site-ul oficial RST: www.snookerbucuresti.ro.
Revenind la ziua decisivă a concursului, aceasta a început duminică, la ora 10:00, cu faza sferturilor de finală. Acolo i-am avut prezenți pe primii opt jucători clasați în Clasamentul General. Dintre cei opt, de data aceasta s-au remarcat Mario Păun, care l-a învins în semifinale pe liderului Clasamentului General, Rareș Sinca si Eduard Riti, care cu o prestație solidă a câștigat meciul din semifinale împotriva mult mai experimentatului jucător, Paul Croitoru.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
https://i.eurosport.com/2022/04/13/3354800.jpg
Așadar, finala s-a disputat între doi tineri de mare perspectivă, unul de 16 ani (Eduard) și altul de 18 ani (Mario). Și cum la RST trebuie să existe spectacol și dramatism, trofeul s-a adjudecat în frame decisiv, acolo unde Mario și-a etalat cel mai bun joc al său.
Extrem de fericit după primul turneu câștigat, Mario ne-a acordat câteva cuvinte: Primul turneu câștigat reprezintă primul pas în realizarea scopului meu, să devin cel mai bun jucător de snooker din Romania. Organizarea este de cea mai înalta calitate, chiar peste turneele din UK unde știm cu toții că se investește foarte mult. Atmosfera creată de organizatori, alături de condițiile de joc îi face pe jucători să performeze la capacitatea maximă. O sa continui antrenamentele în același stil, cu o motivație și mai mare, sperând că acesta nu va fi și ultimul turneu câștigat!”.
Cel mai mare break al competiției a fost realizat de Alex Florescu (82 de puncte).

Campionatul Mondial de snooker | Previziunile comentatorului Eurosport Sebastian Ujică

Care este următoarea competiție în calendarul RST 2022?
Următorul turneu din calendarul competițional de seniori va fi Century Snooker Open. Acesta va avea loc în perioada 06-08 Mai și va fi organizat de Federația de Snooker RST, la clubul de snooker RST. Detaliile despre eveniment pot fi găsite pe site-ul oficial al clubului de snooker www.snookerbucuresti.ro.
"Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să sperăm la vremuri mai bune" - Marius Ancuța
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15