Paul Croitoru este cel care va deține trofeul Marius Ancuța pentru un an de zile! Acesta a câștigat finala disputată împotriva bunului său prieten Rareș Sinca, deținătorul en-titre al trofeului, cu scorul de 4 - 0. Cel mai mare break al competiției a fost realizat de Rareș, în meciul împotriva lui Ștefan Ilinca (63 de puncte).
Astfel, Paul și-a adjudecat premiul și va acumula 2000 de puncte în Clasamentul General. Prin prestația de duminică, ambii finaliștii și-au consolidat pozițiile în clasamentul final al anului, disponibil pe site-ul RST, www.snookerbucuresti.ro. "A fost foarte greu. Finala putea fi mai bună, am avut ceva noroc la final. Mă bucur că este primul turneu pe care l-am câștigat", a declarat proaspătul campion.
Finalistul, Rareș Sinca, a transmis un mesaj încărcat de emoție: "Mă bucur că putem duce mai departe tot ce a făcut Mario pentru snookerul din România. Ce putem promite este că vom continua această muncă, să nu uităm de unde a plecat: a plecat de la Mario. Bravo, Paul."
British Open
Mark Allen, primul finalist de la British Open! Nord-irlandezul l-a surclasat pe Noppon Saengkham
ACUM O ORĂ

Rareș Sinca, la Marius Ancuța CLASSIC

Credit imagine: Eurosport

La competiția din acest an au participat 50 de jucători din România (București, Suceava, Iași, Bacău, Constanța, Craiova, Pitești, Slatina, Sf. Gheorghe, Cluj-Napoca) și nu numai (Republica Moldova și Turcia).
  • Rezultatele de la Marius Ancuța CLASSIC vor definitiva și lista celor 16 jucători care vor participa la ultimul eveniment al sezonului, RST Grand Final, în baza clasamentului "Road to RST Grand Final".
"Felicitări organizatorilor, felicitări participanților, felicitări finaliștilor, felicitări câștigătorului! Tuturor celor care ați făcut parte din acest concurs, care faceți ca memoria lui Mario să fie aici, ca el să fie cu noi - aici. Faceți ca bucuria lui de a juca snooker să fie în continuare prezentă și vie. Este, într-adevăr, un turneu plin de emoție. Știu de la voi că este un turneu extraordinar de important, pentru că are și această încărcătură emoțională. Mario era cel mai mare iubitor de snooker. Viața lui era snookerul. Așa că vă mulțumesc, știu că de acolo de sus se uită la noi."
Raluca Moianu

Marius Ancuța CLASSIC

Credit imagine: Eurosport

Marius Ancuța CLASSIC, un tribut adus regretatei "voci a snookerului"

Marius Ancuța CLASSIC a devenit deja o tradiție a snookerului din România, fiind organizat de RST Snooker Club, cu prietenia Ralucăi Moianu - partenera de viață a lui Marius Ancuța.
Numele lui Marius Ancuța a fost și rămâne un reper pentru snookerul din România. Vocea sa a introdus publicului român spectacolul de pe postav, a spus ani la rând povestea snookerului la microfonul Eurosport, a însoțit performanțe de excepție ale maeștrilor tacului și a cucerit în numele snookerului multe inimi, pentru totdeauna. De profesie medic stomatolog, Marius Ancuța și-a dedicat cea mai mare parte din inimă și cariera profesională snookerului. Realizările carierei sale au fost numeroase și vairate: a obținut certificatul de antrenor WPBSA (Organizația Mondială ce conduce snooker-ul profesionist), a pus umărul la construirea unui club de snooker la standarde internaționale și și-a adus un aport substanțial la aducerea unora dintre cei mai mari nume ale snookerului în evenimente demonstrative premium, la București și Cluj: Ronnie O’Sullivan, Stephen Hendry, John Higgins, Steve Davis, Jimmy White (jucătorul favorit al lui "Mario"), Mark Williams, Judd Trump, Neil Robertson.
Mai ales însă, Marius Ancuța a fost, într-un fel, prietenul fiecărui fan al snookerului din România. Când vocea s-a stins, a rămas celebrul său salut.
Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să sperăm la vremuri mai bune.
Marius Ancuța
British Open
Mark Selby e OUT în sferturi la British Open! Meci de senzație cu rivalul Mark Allen
ACUM O ZI
British Open
Judd Trump, break superb la British Open, dar a fost eliminat după un meci dramatic
IERI LA 06:23