Mark Allen a reușit să cucerească cel mai important turneu al carierei, câștigând Masters-ul de la Londra, unul dintre cele trei competiții ce compun Tripla Coroană a snookerului. Nord-irlandezul a primit un cec în valoare de 200,000 de lire sterline pentru succesul său.
Allen i-a învins pe Luca Brecel, Ronnie O’Sullivan și John Higgins pentru a ajunge în ultimul act al competiției înainte de a câștiga în fața lui Wilson. Jucătorul de 31 de ani și-a adjudecat șapte din ultimele zece jocuri ale partidei, revenind de la 3-4 pentru a câștiga cu 10-7. Succesul reprezintă al zecelea titlu câștigat de Allen în carieră și primul din 2016 încoace.
Pentru parcursul său din turneu, învinsul Wilson a câștigat 90,000 de lire sterline, însă dezamăgirea sa a putut fi văzută la capătul meciului. „Sunt devastat,” a spus acesta. „Nu poți face greșeli împotriva unui jucător de clasa sa. Am făcut lucrurile puțin prea ușoare pentru el. [...] Te va pedepsi pentru asta, ceea ce a și făcut.”
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
ACUM O ZI
De partea cealaltă, Allen a fost încântat de succesul său. „Este de necrezut. Am așteptat mult aceste momente. Nu am fost niciodată convins că ele vor veni. Am bătut la ușă atât de mult, iar acum pot să spun în sfârșit că am câștigat un titlu din Tripla Coroană.”
Allen este primul câștigător al unui asemenea turneu din afara grupului Ronnie O’Sullivan / Mark Selby din 2015 încoace.
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
ACUM O ZI
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10