Jucătorul englez a revenit extraordinar în ziua a doua a finalei, după ce s-a văzut condus de adversarul său cu 10-4 la un punct al meciului. Cu trei jocuri câștigate consecutiv, Selby a revenit la 10-7 pe tabelă până la sfârșitul primei zile, urmând ca atunci când partida s-a reluat să treacă la conducere.
„Ieri am lovit un zid și nu am mai avut nimic de oferit,” a spus acesta. „Eram condus cu 10-4 și mă gândeam că nu am cum să mai revin de-acolo. [...] Am încercat să-mi revin, să găsesc resurse înăuntrul meu. Terminând ziua cu scorul de 10-7, am simțit ca și când eram la conducere.”
Cum era de așteptat, meciul a fost unul tacticizat pe tot parcursul său. După ce a avut o primă parte a zilei finale modestă, Higgins a părut să-și revină spre sfârșitul meciului, dar a fost prea târziu.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
ACUM 18 ORE
La 16-15, Selby a câștigat ultimele două jocuri pentru a deveni doar al patrulea jucător care reușește să-și apere titlul mondial de când competiția se desfășoară în teatrul Crucible din Sheffield. Englezul se află într-o companie selectă alături de Steve Davis, Stephen Hendry și Ronnie O'Sullivan.
Succesul i-a adus lui Selby un cec în valoare de 375,000 de lire care îl poate ajuta pe liderul mondial să rămână în vârful clasamentului încă un an. Englezul deține poziția de mai bine de doi ani și finala de la Sheffield i-a consolidat statutul de jucător număr unu în lume.
„Mark este de granit,” a spus la finalul meciului și Higgins, campion la rândul său de patru ori la Crucible. „Este un campion fantastic. A fost un turneu incredibil și am dat totul. Am pierdut în fața unui mare campion. Sunt mândru de mine, dar el a fost prea bun în final.”
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57