Învins de iranianul Vafaei la UK Championship, săptămâna trecută, Selby are o perioadă dificilă. Numărul unu mondial e departe de jocul care îl făcea în primăvară pentru a 4-a oară campion mondial, astfel că are nevoie de cât mai multe meciuri în picioare și cât mai multe ore petrecute la masa de snooker.
"În următoarea zi după eliminarea de la UK Championship m-am întors la masa de antrenament. Nu pot să mă plâng, nu am avut multe șanse în acel meci. Dacă nu joci la cel mai înalt nivel, sunt mulți jucători care te pot învinge", a spus Selby pentru Eurosport.

Ce așteptări are Mark Selby de la Scottish Open

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
IERI LA 21:46
Unii jucători de top au ales să "sară" peste Openul Scoției, pentru a fi odihniți în perspectiva Marelui Premiu, care va debuta pe 13 decembrie. Mark Selby vrea să evolueze cât mai mult, dar oricum nu ar fi refuzat participarea la Scottish Open, în contextul în care are șansa să facă o triplă istorică.
"Dacă ai rezultate, îți poți permite să te odihnești și să fii proaspăt pentru turneele alese. Dar dacă nu ai jocul pe care ți-l dorești, trebuie să joci cât mai mult, să îți regăsești forma. Am câștigat ultimele două turnee la Scottish Open, dar e foarte greu să câștigi o competiție, mai ales că în primele două tururi se joacă după sistemul cel mai bun din 7 frameuri", a mai spus campionul mondial.
Selby își începe aventura la Openul scoțian cu o dispută ușoară, împotriva compatriotului Sean Maddocks, un puști de 19 ani clasat pe locul 114 mondial. Dacă în anii anteriori, jucătorii tineri pătrundeau cu greu în elită, acum tot mai mulți sportivi aflați la început de drum reușesc rezultate. A fost și cazul UK Championship, unde finala a fost jucată de Zhao Xintong și Luca Brecel, sportivi din noul val.
"Este și nu este o schimbare de generație. Să nu uităm că John Higgins a jucat trei finale la rând, iar el este din vechea gardă. E bine pentru snooker să se întâmple ce am văzut aseară, doi jucători foarte tineri în finala UK Championship. Vorbim despre doi jucători spectaculoși, de care snookerul are nevoie, dar și vechea generație rămâne la un nivel foarte înalt", a concluzionat "Bufonul din Leicester".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57