• #SearaDeSnooker - în fiecare zi de joi, Eurosport.ro organizează o seară pentru fanii snooker-ului începând cu ora 21.30. Pe 28 mai vei putea citi un interviu cu locul 8 mondial, Kyren Wilson, acordat în exclusivitate pentru Eurosport România
Mark Selby este unul dintre jucătorii cu "greutate" care și-au anunțat prezența la Championship League, primul turneu care va avea loc după ce sportul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Mark Selby, Judd Trump sau Ronnie O'Sullivan vor fi prezenți la turneul transmis începând cu 1 iunie de Eurosport.
Într-un interviu pentru site-ul oficial al World Snooker Tour, Selby a vorbit despre turneul la care vor participa 64 de jucători. Selby speră ca fanii să fie "lipiți" de televizoare la meciurile din cadrul turneului.
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Este un exemplu grozav pentru cei care urmăresc sportul. Bundesliga a început deja astfel că fotbalul este primul sport care a revenit, dar faptul că noi suntem al doilea este ceva uriaș. Cred că acest lucru poate atrage și noi fani. Oamenii au stat acasă dorind să existe sport la TV. Momentan putem doar să prezentăm diferite evenimente sportive care au avut deja loc. Snooker-ul are oricum mulți fani, dar acum pot să vină și alții noi

Selby consideră că are un avantaj

Mark Selby a câștigat deja 2 turnee în acest sezon, Openul Englez și pe cel Scoțian, și crede că perioada de pauză poate să-i ofere un avantaj deoarece este unul dintre puținii jucători care au masă de snooker acasă, astfel că a putut să se antreneze și pe timpul izolării.
Am un avantaj față de mulți jucători din circuit. Doar câțiva jucători au masa lor acasă. Dacă reușesc să profit de acest lucru, cred că voi avea un avantaj și în perioada următoare. Mulți jucători cu talent nativ precum Jack Lisowski, Ronnie O'Sullivan și Judd Trump se vor adapta mult mai ușor decât jucătorii care trebuie să lucreze mai mult la jocul lor, așa cum sunt eu. Cred că jucătorii naturali vor avea mai multe beneficii, dar vom vedea
Selby consideră că Championship League reprezintă o oportunitate uriașă pentru jucători să fie la un nivel ridicat pentru Crucible. Campionatul Mondial de snooker va începe la sfârșitul lunii iulie la Sheffield.
Nu îmi doream să merg direct la Campionatul Mondial și să nu am meciuri de pregătire deloc înainte. Să sperăm că turneul va ajuta la forma multor jucători înainte de Campionatul Mondial. Este vârful sportului nostru și este cel pe care toți vor să-l câștige. Era foarte trist dacă nu avea loc vreun alt turneu și Campionatul Mondial era primul după revenire. Este grozav că Barry Hearn a reușit să organizeze un turneu înainte
Totuși, Selby admite că absența fanilor va reprezenta un dezavantaj pentru spectacolul de la Crucible.
Sunt suficient de norocos pentru faptul că am jucat când mai era o singură masă și arena era plină și știu ce înseamnă când ajungi în fazele finale la Mondial. Nu este un loc mai bun în care să joci decât la Crucible. Să nu fie nimeni acolo în afara adversarului tău și a arbitrului va fi ireal. În același timp, singurele variante erau să nu fie fani sau să nu aibă loc turneul la care toți vrem să participăm. Cred că așa va fi pentru o perioadă. Trebuie să ne pregătim mental. Dacă va mai fi 6 luni așa, asta e. Cât timp suntem sănătoși și familiile noastre sunt bine nu ne putem dori mai mult într-un astfel de context.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50
Snooker
British Open revine în calendarul circuitului mondial de snooker, după 17 ani de pauză
18/05/2021 LA 12:50