Turneul desfăşurat la Daqing nu a dus lipsă de nume mari, jucători precum: John Higgins, Neil Robertson, Ronnie O’Sullivan, Mark Selby, Ding Junhui, Stuart Bingham sau Judd Trump câştigându-şi locul în fazele superioare. Acum, competiţia se apropie de final, iar în ultimul act va fi disputat de cei mai în formă jucători ai turneului: Ding Junhui şi Mark Selby, ambii calificaţi graţie unor performanţe remarcabile în semifinale.
Ding Junhui a reuşit să-l învingă pe Judd Trump graţie unui început de partidă impresionant, care i-a asigurat un avantaj consistent: 6-0. Trump nu a renunţat la luptă şi a câştigat următoarele două jocuri cu break-uri de 81, respectiv 90 de puncte. Cea de-a doua manşă a părut însă mai echilibrată, Ding câştigând primul joc iar Trump următoarele două. Totuşi, Dinng a preluat din nou controlul întâlnirii, iar, în ceea ce avea să fie penultimul joc, Dragonul a dovedit încă o dată că îşi merită supranumele, realizând un break de 134 de puncte. Ding a închis apoi meciul cu un break de 72 de puncte, eliminându-l pe Judd Trump 11-4.
Jucătorul chinez îl va întâlni în ultimul act al competiţiei pe Mark Selby, deţinătorul titlului mondial. Selby l-a eliminat pe Stuart Bingham, deşi câştigătorul de la Crucible din 2015 a avut un început de meci mai bun, preluând conducerea 2-0. Cu toate acestea, Selby nu şi-a pierdut concentrarea şi a reuşit să regăsească siguranţa şi precizia care l-au dus în vârful ierarhiei mondiale. Cu un joc mult mai constant decât la Openul Angliei, unde a fost învins de Liam Highfield în turul 2, Selby a reuşit să se impună 9-3.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
Selby şi Ding s-au mai întâlnit până acum la alte turnee din China, la Openul din Shanghai favoritul publicului impunându-se clar 10-6. Va reuşi Selby să-şi ia revanşa? Prietenii snookerului vor afla răspunsul în finala de duminică transmisă LIVE pe Eurosport 1 şi Eurosport Player începând cu ora 8:00. Manşa a doua va fi difuzată de la 13:30.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57