Galezul a avut o revelație în perioada în care întreg Regatul Unit a fost în stare de urgență, iar oamenii au fost nevoiți să rămână în case. “Mă gândisem serios să mă retrag”, a precizat Mark Williams. Săptămânile petrecute în izolare l-au făcut, totuși, să își schimbe radical poziția. Acum am luat decizia să nu mă mai retrag niciodată. Va fi extraordinar dacă voi mai câștiga un turneu, dar dacă nu o voi face, atunci voi trage din greu și voi încerca să o fac la următorul”, a declarat Mark Williams, după victoria din primul tur în fața scoțianului Alan McManus.
“Am hotărât să nu mă retrag și mi-am luat o povară de pe umeri. Chiar sunt curios cum va arăta jocul meu peste cinci ani și dacă voi mai fi în circuit după 50 de ani”, a mai spus Mark Williams.

Ce l-a făcut pe Mark Williams să se răzgândească?

Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 17 ORE
Sportivul în vârstă de 45 de ani a povestit cum l-au marcat zilele din timpul pandemiei.
A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea. Nu mai puteai ieși din casă decât pentru cumpărăturile de strictă necesitate. Am avut timp să reflectez și m-am gândit: eu îmi câștig existența din snooker. Nu este un job propriu-zis. Este un hobby care s-a transformat într-un job care îți poate aduce atât de mulți bani.
Tata muncea câte 12 ore pe zi, în mină. Așa că mi-am spus că e cazul să las leneveala și să joc!”, a povestit Williams.

Mark Williams, a 18-a victorie a carierei în meciul de debut la Crucible

Primul duel al lui Mark Williams la Campionatul Mondial de Snooker din 2020 nu a fost deloc unul simplu.
Galezul a recunoscut că în prima sesiune s-a simțit complet dominat de adversarul său, deși jocul său a fost mulțumitor. “Am dat acatiste că scorul a fost doar 5-4 (n.r. – pentru McManus)”, a mărturisit Williams.
“The Welsh Potting Machine” s-a dezlănțuit abia în sesiunea a doua, profitând de ratările din ce în ce mai numeroase la loviturile de distanță apărute în jocul lui McManus. Williams a câștigat, astfel, șase jocuri la rând și s-a impus cu 10-5, stabilind o confruntare cu Stuart Bingham, în turul secund.
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 18 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46