Favorit încă din sferturile de finală ale competiției, Williams a ajuns în finală și datorită lipsei numelor mari, eliminate încă din rundele anterioare. Jucători ca Ronnie O’Sullivan, Judd Trump sau Mark Selby nu au reușit să prindă un loc în fazele superioare ale competiției, așa că drumul experimentatului galez a fost unul clar - finala de la Belfast - și câștigarea primului turneu pe puncte după reușita din 2011, din Germania.
Adversarul său, chinezul Yan Bingtao, este cel mai tânăr finalist din istoria snooker-ului, acesta reușind să elimine nume importante în drumul său spre finală, iar aici îi amintim pe Mark King – câștigătorul de anul trecut al turneului – Ryan Day, Robert Milkins sau conaționaulul său, Lu Haotian.

Finala a început cu primele două jocuri câștigate de Bingtao, după care Williams a dat semene de revenire, reducând din diferență. Prima sesiune i-a aparținut însă adolescentului din China, acesta conducând cu scorul de 5-3.
Primul joc din sesiunea de seară a fost acontat tot de jucătorul asiatic, care a reușit și cel mai mare break al finalei, de 137 de puncte, după care Williams a câștigat trei jocuri consecutive cu break-uri de 62, 90 și 58 de puncte, relansând astfel finala de la Belfast.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
ACUM 19 ORE
Bingtao a preluat conducerea în jocul al 13-lea, urcând scorul la 7-6, dar galezul s-a ținut excelent și a egalat de fiecare dată. Ultimele două jocuri au fost controlate de Mark Williams, care a reușit în final să obțină victoria cu scorul de 9-8, și să-l oprească pe Yan din a deveni cel mai tânăr campion într-un turneu pe puncte.
După această victorie, Williams a urcat pe locul 11 în clasamentul mondial, obținând și un premiu în valoare de 70,000 de lire sterline.
Snooker-ul de calitate continuă pe canalele Eurosport, cu unul dintre cele mai importante turnee pe puncte din întreg sezonul, Campionatul Britanic.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57