În ciuda faptului că a ajuns la 46 de ani, Mark Williams continuă să uimească prin jocul prestat. În multe momente, la British Open 2021 a arătat ca "vintage Mark", reușind lovituri imposibile.

Mark Williams, al 3-lea cel mai bătrân câștigător de turneu

Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37
Partida de aseară a fost una extrem de echilibrată. S-a mers cap la cap până la 4-4, Williams găsind cele mai bune lovituri pentru a-i răspunde fostului semifinalist de la Crucible, care reușise un 101 pentru a trece în avantaj, 3-2. Au urmat două breakuri consistente pentru galez - 75 și 115 -, pentru ca apoi, la 5-4, o bilă roz ratată de Wilson să ducă la încheierea meciului: Williams a revenit la masă și a încheiat frameul și meciul.
"Am jucat cel mai bun snooker de săptămâna asta, clar. Am avut curaj, am atacat și jocul a funcționat așa cum mi-am dorit. Nu îmi iese ca în trecut, dar sunt 100% concentrat să încerc să joc cât mai bine. E un trofeu extrem de important în cariera mea, pentru că nu știi niciodată când și dacă vei mai ajunge să câștigi", a spus la final Mark Williams, potrivit eurosport.co.uk.
Este al 2-lea turneu cucerit anul ăsta de galez, după WST Pro Series, în martie. La 46 de ani, el și-a trecut astfel în palmares al 24-lea turneu pe puncte din carieră. Triplul campion mondial a devenit al treilea cel mai în vârstă jucător care să câștige un turneu, fiind devansat doar de Doug Mountjoy (tot 46 de ani, în 1989) și de Ray Reardon, care, în 1982, reușea la 50 de ani să își treacă în CV ultimul trofeu dintr-o carieră impresionantă.
Cu succesul de aseară, Mark Williams se distanțează de Judd Trump în clasamentul celor mai multe turnee câștigate în carieră (englezul are "doar" 22, dar e încă foarte tânăr și mai mult ca sigur că va câștiga alte competiții). Lider în clasamentul all-time e Ronnie O'Sullivan, cu 37 de competiții câștigate, de-a lungul carierei.
25 de ani au trecut de la primul turneu câștigat de Mark Williams. În 1996, "Welsh Potting Machine" se impunea la Openul Galez, după un ultim act cu John Parrot, încheiat 9-3.
Snooker
Trump cere mutarea Mondialului de snooker din legendarul Crucible! Argumentele "Asului din pachet"
10/09/2021 LA 13:20
Snooker
Gary Wilson - Mark Williams, marea finală de la British Open. Semifinală dramatică pentru englez
22/08/2021 LA 09:46