În ciuda faptului că a ajuns la 46 de ani, Mark Williams continuă să uimească prin jocul prestat. În multe momente, la British Open 2021 a arătat ca "vintage Mark", reușind lovituri imposibile.

Mark Williams, al 3-lea cel mai bătrân câștigător de turneu

Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 21 ORE
Partida de aseară a fost una extrem de echilibrată. S-a mers cap la cap până la 4-4, Williams găsind cele mai bune lovituri pentru a-i răspunde fostului semifinalist de la Crucible, care reușise un 101 pentru a trece în avantaj, 3-2. Au urmat două breakuri consistente pentru galez - 75 și 115 -, pentru ca apoi, la 5-4, o bilă roz ratată de Wilson să ducă la încheierea meciului: Williams a revenit la masă și a încheiat frameul și meciul.
"Am jucat cel mai bun snooker de săptămâna asta, clar. Am avut curaj, am atacat și jocul a funcționat așa cum mi-am dorit. Nu îmi iese ca în trecut, dar sunt 100% concentrat să încerc să joc cât mai bine. E un trofeu extrem de important în cariera mea, pentru că nu știi niciodată când și dacă vei mai ajunge să câștigi", a spus la final Mark Williams, potrivit eurosport.co.uk.
Este al 2-lea turneu cucerit anul ăsta de galez, după WST Pro Series, în martie. La 46 de ani, el și-a trecut astfel în palmares al 24-lea turneu pe puncte din carieră. Triplul campion mondial a devenit al treilea cel mai în vârstă jucător care să câștige un turneu, fiind devansat doar de Doug Mountjoy (tot 46 de ani, în 1989) și de Ray Reardon, care, în 1982, reușea la 50 de ani să își treacă în CV ultimul trofeu dintr-o carieră impresionantă.
Cu succesul de aseară, Mark Williams se distanțează de Judd Trump în clasamentul celor mai multe turnee câștigate în carieră (englezul are "doar" 22, dar e încă foarte tânăr și mai mult ca sigur că va câștiga alte competiții). Lider în clasamentul all-time e Ronnie O'Sullivan, cu 37 de competiții câștigate, de-a lungul carierei.
25 de ani au trecut de la primul turneu câștigat de Mark Williams. În 1996, "Welsh Potting Machine" se impunea la Openul Galez, după un ultim act cu John Parrot, încheiat 9-3.
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 21 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46